web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nič sa vám nechce?

Autor: admin - jún• 16•2013

Máte občas nálady, že sa vám nič nechce? Nemáte chuť vstať a ísť niečo urobiť, hoci to máte už dlhšie naplánované? Nechce sa vám športovať, hoci viete, že to vaše telo potrebuje? Neviete sa prinútiť urobiť dôležitú činnosť? Nemáte náladu ísť do práce? Máte ľudovo povedané „depku“?

Takéto stavy môžu občas prepadnúť každého. Stačí pád dní či týždňov, kedy sa vám nedarí, kedy máte pocit, že sa vám svet rúca, opustila vás priateľka alebo zdochla mačka. Alebo je len dlho upršané počasie a vaša motivácia je preč. Plán všetkého, čo chce vykonať a dokázať, sa plní a nie a nie nejakú úlohu vyškrtnúť ako splnenú. Je to mrzuté, vy ste mrzutý, ale nie to nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Aj bez návštevy odborného lekára.

Zdravie z prírodnej lekárne

Nie s každým zakašľaním alebo kýchnutím musíme utekať k lekárovi a mnohí ani neutekáme. Vieme, že na takmer každú boľačku rastie niekde v prírode vhodná rastlinka, ktorá vie dať všetko doporiadku. Najbežnejšie sú čaje asi proti prechladnutiu. Ale čajom môžeme zahnať aj depresívne nálady.

Tou bylinou, ktorá zaháňa depresie je ľubovník, alebo po česky tiež třezalka, a je dostupný ako sušený čaj, ak si ho nechcete zbierať a sušiť sami, alebo aj ako tablety výživového doplnku.

Prírodné liečenie je populárne pre svoj priamy účinok a žiadne vedľajšie účinky. Použitie ľubovníka, třezalky, je veľmi populárne v západnej Európe a USA. Nie je totiž návyková. Obľúbený je čaj proti depresii, aj keď obsahuje menej účinných látok, než tablety. Skúste si v práci namiesto obligátnej kávy dať čaj z třezalky a nemusíte sa báť depresií. Nebude vám vadiť (neoprávnená) kritika od nadriadeného a v dobrej nálade budete podávať lepšie výkony, ako spolupracovníci.

Netreba s každou maličkosťou bežať k lekárovi, netreba ísť na maródku alebo nebodaj čerpať dovolenku, ktorá by mala byť pokiaľ možno v trvaní aspoň dva týždne a s cieľom oddýchnuť si, cestovať, nabrať nových síl, a nie na vyležanie nádchy či depresie. Príroda tisícky rokov pomáhala liečiť, tak prečo by to nemalo byť aj v 21. storočí?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.