web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bez chladničky je život ťažký

Autor: admin - feb• 26•2018

Ako samozrejmosť berieme spústu vecí okolo seba. Používame rôzne zariadenia bez toho, že by sme si ich uvedomovali. Až ich porucha nás vráti do inej reality. Až vtedy si uvedomujeme, koľko času nám šetria a ako robia náš život pohodlný. Ako minule, keď sa nám pokazila chladnička.

Bolo to celkom nepríjemné ráno. Raňajkovali sme pred dlhšou cestou mimo domov a po otvorení chladničky sme zistili, že maslo je nejaké mäkké. Že aj ostatné potraviny majú teplotu oveľa vyššiu, ako mávajú v dobre fungujúcej chladničke. Všetko bolo jasné. Chladnička prestala chladiť. Dosť závažná diagnóza.

Po raňajkách išli potraviny do plastových boxov a na balkón. Predpoveď počasia avizovala teploty pár stupňov nad nulou, takže ideálne pre skladovanie jedál, pretože v chladničke sme túto teplotu nevedeli dosiahnuť.

Počas dňa sme pomocou vyhľadávania na internete našli jediného opravára chladničiek v okrese a dohodli s ním, že nás navštívi o niekoľko dní, aby diagnostikoval príčinu poruchy a pokúsil sa ju opraviť. A v duchu sme sa chystali na kúpu novej chladničky.

Kým sme zistili, že sa pokazil termostat a že ho stačí vymeniť, chodili sme si po čerstvú zeleninu, vajíčka alebo šunku či iné jedlá namiesto do kuchyne na balkón. A na noc sme vajíčka, zeleninu a iné nemrazuvzdorné potraviny dávali z balkóna do izby, keď hrozili nočné mrazy. A ráno samozrejme po raňajkách išlo všetko zase na balkón.

Okrem tohto „šaškovania“ sme na čas upravili aj nákupné zvyklosti. Nakúpiť na týždeň zásoby do chladničky sa ukázalo nepraktické. Stačilo by na jeden deň náhle oteplenie v rozpore s predpoveďou počasia a niektoré jedlá by boli už nejedlé. Namiesto toho bolo treba každý deň kúpiť menšie balenia, ktoré sa dajú v priebehu dňa či dvoch zjesť.

Nevdojak som si spomenul na svoje mladé letá, keď som po nasťahovaní sa do prázdneho bytu niekoľko mesiacov fungoval bez chladničky a mrazničky. Vlastne som ju mal v obchode hneď pod oknami paneláku 😉 Nakupoval som vtedy tiež každý deň, len toľko, čo som za jeden deň dokázal skonzumovať.

Mali sme šťastie, že sa naša chladnička pokazila v zime. Mať takýto problém v lete, asi by nám bolo z toho pekne horúco 😉

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Počasie píše:
    Internet Explorer 11.0 Internet Explorer 11.0 Windows 8.1 x64 Edition Windows 8.1 x64 Edition

    Tak to bolo určíte šťastie, že chladnička sa pokazila v zime, lebo väčšinou sa to deje ako naschvál v lete keď je plná nákupu. Možno sa nemusí ani pokaziť stačí niekoľko hodinový výpadok elektriky….