web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Matrace

Autor: admin - mar• 13•2013

Nepoznám človeka, ktorý by rád nespal. Zato poznám veľa ľudí, čo sa vedia sťažovať, ako sa v noci zle vyspali, ako ich všetko bolí a ako sa nemôžu ani poriadne hýbať. Ale len málo ľudí vie, čo treba zmeniť, aby bol spánok naozaj potešením aj osamote.

Každého napadne zmeniť posteľ. Nie zlé, aj keď niekedy zbytočné. Pokiaľ nespíte na lacnej válende, kde sú v jednom kuse rošt aj matrace, stačí vám vymeniť len vrchnú časti vašej postele, matrace a máte to vybavené. Od zajtra spíte ako keby na novej posteli.

Staršie postele majú matrace z molitanu, ktoré sa rokmi vyležia a telo leží v akejsi priehlbine v strede postele. Výhodou je, že z jamy nespadnete na zem ani keď máte bujné sny a stále sa na posteli v spánku prevraciate. Nevýhodou, a to veľkou, je, že telo leží na takejto posteli prehnuté a ráno sa zobúdzate nie na východ slnka a kikiríkanie kohúta, ale na bolesti chrbtice.

Kvalitné matrace, ktoré sa dajú kúpiť na internete, výrazne zlepšia spánok nie len zdravého, ale aj chorého človeka. Svojou konštrukciou umožňujú na jednej strane prispôsobenie sa telu človeka, na druhej poskytujú dobrú podporu jednotlivým častiam tela a tým napomáhajú regenerácii organizmu.

Okrem bežných matracov sú k dispozícii aj zdravotné matrace a takzvané partnerské matrace. Väčšinou totiž muži majú vyššiu hmotnosť, ako ženy takže matrac má dve strany a otočíte ich na vrch tou stranou, kto na matraci bude spať. Ideálne aj do hosťovských izieb, čo poviete?

Želám vám už len dobrý spánok a žiadne bolesti po prebudení.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Pro kvalitním matracím píše:
    Google Chrome 25.0.1364.172 Google Chrome 25.0.1364.172 Windows 7 Windows 7

    Já jsem kupovala v českém obchodě s matracemi a musím říct, že jsem spokojená. Kupovali jsme ortopedickou ,a přesně jak píšete, oproti klasickým molitanům je to úplně něco jiného. Člověk se zdaleka tak nepropadá, a teda upříémně nevím, jak je to s těmi ortopedfickými vlastnostmi, protože na to jsem také slyšela celou řadu protichůdných názorů, ale pravda je taková, že se mi subjektivně spí lépe, a to považuji za to nejdůležitější.
    Jediné, co bych asi doporučila zvážit, jsou marace s z paměťové pěny, teď jsem četla jakýsi článek, že je tam možná toxicita. Ale nikdy jsem nenarazila na nic, co by tvrdilo, že matrace by mohla ničit záda.
    I když… kdo ví.