web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Liečba artrózy pomocou kmeňových buniek

Autor: admin - júl• 24•2013

atróza Nikto z nás nemladne a s vekom prichádzajú nie len skúsenosti, ale problémy a bolesti. Všetky „hriechy mladosti“, prechodené choroby či neliečené chrípky sa na človeku podpíšu. Začne pobolievať chrbát, krk, neskôr kolená. Príčinou sú nie len postupné zmeny tela, prichádzajúce s vekom, ale aj preťažovanie niektorých častí tela prácou alebo intenzívnym športom. Osobitne citlivé sú na to chrupavkové časti, ako sú medzistavcové platničky chrbtice alebo chrupavky v kĺboch.

Poškodenie chrupaviek veľkých kĺbov sa nazýva artróza. Začína sa už v strednom veku a postihuje najviac bedrové a kolenné kĺby alebo ramenné kĺby. Artróza je nezápalové ochorenie. Chrupavka sa nezvratne stenčuje a stáva sa citlivejšou. Artróza kĺbov sa prejavuje obmedzenou pohyblivosťou, stuhnutím a bolesťou kĺbov.

Odstránenie týchto problémov nebýva jednoduché. Užívanie liekov proti bolesti len pomáha prekonať problémy. Pravidelný pohyb a zníženie hmotnosti obéznych ľudí je nevyhnutnou požiadavkou. Pri rozsiahlom poškodení kĺbov alebo platničiek neostáva iné riešenie, len operácia a rehabilitácia.

Alebo liečba pomocou kmeňových buniek. Pod týmto tajuplným názvom sa ukrývajú bunky získavané z vlastného tela, buď z tukových tkanív alebo kostnej drene, ale nachádzajú sa kdekoľvek v tele. Majú tú vlastnosť, že sa dokážu vyvinúť v akékoľvek potrebné tkanivové bunky, podľa toho, kde sa nachádzajú. Ak sa teda aplikujú do chrupavky, zmenia sa na bunky chrupavky.

Preto kmeňové bunky a artróza spolu súvisia a môžu pomôcť nie len prekonať obtiaže, ale týmto medicínskym postupom, vykonávaným lekármi, vyliečiť dlhotrvajúce problémy bez nutnosti komplikovaných operácií a bez nutnosti výmeny kompletných kĺbov. Nie len, že sa výrazne skráti doba liečenia, ale aj následná rehabilitácia.

Liečba artrózy je tak nie len rýchlejšia, ale aj lacnejšia a pacient sa skôr dostáva do plnohodnotného života. Lekárskemu zákroku sa môžete podrobiť aj na pracovisku v Bratislave. O úspešnosti tohto spôsobu liečby artrózy svedčia nie len články v novinách, ale aj listy spokojných pacientov, ktorých spôsob liečby chrupaviek kmeňovými bunkami uchránil pred operáciou.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.