web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Dať sa očkovať proti chrípke?

Autor: admin - jan• 08•2013

Dať sa očkovať proti chrípke? Najmä na jeseň nás médiá a lekári či lekárnici presviedčajú, že je potrebné sa dať očkovať proti chrípke. Očkovanie proti mnohým chorobám pomohlo odstrániť nebezpečné ochorenia zo života mnohých ľudí. Ako je to ale s očkovaním proti chrípke?

Názory odborníkov sa rôznia. Jedni očkovanie každý rok doporučujú, iní pred ním dôrazne varujú. A nezáleží na tom, v ktorej firme alebo organizácií pracujú a kto ich platí. Pretože očkovanie je predovšetkým dobrý biznis.

Nechcem tvrdiť, že očkovanie proti chrípke nepomáha. Naopak, sám som sa asi päť rokov nechával proti chrípke očkovať. Pracoval som s mnohými ľuďmi a riziko nákazy bolo vysoké. A nechcel som produktívny čas tráviť v posteli a už vôbec nie chrípku prechodiť a oslabiť tak svoj organizmus.

Pri očkovaní sa využíva fakt, že do tela sú vpravené bunkové obaly vírusov chrípky, ktoré sú neaktívne, ale na ich povrchové plochy reagujú biele krvinky a telo začína produkovať obranné látky, ktoré sú potom účinné aj na živé vírusy, ak by sme ich vdýchli niekedy neskôr. Schopnosť produkovať protilátky proti konkrétnej verzii vírusu už potom telu ostáva. Pretože vírusy mutujú, každý rok je zloženie vakcíny iné a telo postupne získava odolnosť voči viacerým kmeňom.

Dať sa očkovať proti chrípke?

Dať sa očkovať proti chrípke?

Po očkovaní sa do troch až piatich dní môžu dostaviť pocity slabosti, nakoľko telo je zaťažené produkciou obranných látok. Preto ak sa rozhodnete očkovať sa, naplánujte si to na stredu, aby ste si cez víkend mohli dopriať oddych. Súčasne by ste sa mali očkovať zavčasu, aby ste vaše oslabené telo nevystavili zvýšenému riziku a nedostali chrípku v tomto čase. Takže to vidím na nejaký pekný slnečný deň, teda pár dní za sebou.

Pred pár rokmi prepukla hystéria okolo epidémie náhlych ochorení an smrteľné druhy chrípky, nasledované hromadnými štátnymi nákupmi vakcín a snahou o povinné očkovanie populácie. Celé to bolo sprevádzané nejasnosťami ohľadne obsahu vakcín, podivných úmrtí a expozíciou rôznych osobností vlád aj farmaceutických koncernov a konšpiračné teórie spomínali depopuláciu. Nakoľko všetky špekulácie neboli uspokojivo vysvetlené, prestal som dôverovať očkovaniu.

Klop, klop, chrípka sa mi pár rokov vyhýba. Dávam to za vinu dobrej a zdravej strave, športovaniu a celkove starostlivosti o svoj organizmus, vrátane zníženia stresovej záťaže.

Konečné rozhodnutie je na vás. Je to vaše telo. Avšak máte právo aj na informácie, aby ste sa vedeli rozhodnúť správne. Pre vás správne.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.