web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Spánok robí deň

Autor: admin - mar• 05•2014

vegas-ortopedicky-tastickovy-matrac-model-3-list Ako sa budete celý deň cítiť, ako sa vám bude v práci dariť a akú budete mať náladu, o tom často rozhoduje to, ako ste spali. Nie to, či dobre alebo sám, ale kde. A hoci veľa ľudí starostlivo vyberá paplón, pod ktorým sa nepotí a vankúš, na ktorom ho nebolí krk, či posteľ, ktorá nevŕzga, problém kvalitného spánku sa často skrýva presne uprostred. O vašom dni totiž rozhoduje matrac.

Za mladi sa človek veľmi nerozpakuje, kde bude spať. Muži, ktorí absolvovali povinnú vojenskú službu si možno spomenú, na akých železných posteliach s neforemným slamníkom spávali. Po výcviku boli takí unavení, že by zaspali kdekoľvek.

No s pribúdajúcim vekom je človek čoraz citlivejší na to, kde zloží svoje unavené telo k odpočinku a nie je to len nejakou fajnovosťou. Častokrát ľudia s pribúdajúcimi rokmi badajú na svojom tele aj pribúdajúce kilogramy, ktoré menia naše postavy. Ako často ste počuli od svojich známych, že roky spávajú na tej istej posteli a nikdy neboli unavení, ale poslednou dobou vstávajú čoraz častejšie ako dolámaní?

Aj matrace starnú

Matrace svojím používaním menia svoje vlastnosti a to k horšiemu. Naše ťažšie a objemnejšie telo si hľadá svoju obľúbenú polohu a staré matrace nám ju už nedokážu poskytnúť. Navyše aj naše ramenné kĺby alebo chrbát už tiež nie sú to, čo zamladi a ráno často cítime bolesť od toho, ako sú otlačené a musíme si ich rozhýbať.

matrac

To je čas na výmenu. Matrace pre zdravý spánok sú dôležité a včasnej výmene starých matracov by sme mali venovať zvýšenú pozornosť ešte skôr, ako sa budeme budiť každé ráno unavenejší, ako sme si šli ľahnúť. Navyše nové matrace sú častokrát vyššie, ako tie pôvodné a to má ďalšiu výhodu. Ľahšie sa nám líha do postele a ľahšie sa nám z nej vstáva. Spomínate si, aké vysoké drevené postele mali naši starí rodičia? Verte, že vedeli, čo robia. S vekom človek slabne a je dobre, keď si svoje okolie prispôsobí tak, aby mi pomáhalo prekonať všetky nastupujúce obtiaže.

Kvalitné matrace sú dôležité nie len pre ľudí s rôznymi úrazmi alebo chorobami chrbtice. Pomôžu zlepšiť život každému ešte skôr, ako s au neho bolesti objavia. Pretože spánok robí deň a spánok robia matrace.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Janka píše:
    Google Chrome 40.0.2214.115 Google Chrome 40.0.2214.115 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

    Áno, matrac je určite dôležitý, ale rovnako ďalších x faktorov. Keďže ja sama mám problémy so spánkom cca 13 rokov, a skúsila som už všetko možné i nemožné, viem, o čom hovorím 😉 A nesúhlasím s tvrdení, že Vašu náladu počas dňa neovplyvní, či ste spali dobre, alebo zle. Ovplyvní. A podstatne 😉 Určite je človek o poznanie veselší po dobrom spánku, keď je plný síl, ako keď len chodí počas dňa ako mátoha, pretože podstatnú časť noci pozeral do stropu 😉
    Prajem pohodové spanie 😉