web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Zaplať a bež

Autor: admin - jún• 02•2017

V našom meste sa uskutoční športovo-populárne podujatie. Beh ulicami mesta. Nijaká novinka, iba ak pre postpubertálnych referentov mestského úradu. Všetko dobré tu už bolo, len sa to opakuje. Ale zakaždým niekto „objaví Ameriku“. Ale súčasní mocipáni v meste prišli so zaujímavou novinkou. Rozhodne prevratnou. Každý športuchtivý exhibicionista si musí za svoj štart zaplatiť. Inak nebude bežať, ale pôjde. Kade-ľahšie.

Už som si zvykol, že keď sa robí v meste vinobranie či zabíjačka, teda stánky s chlastom a klobáskami na námestí, teda hlavný dopravný uzol v meste, ktoré je takto skvelo navrhnuté, že je námestie obohnané páskou a strážia ho mestskí policajti a vyberači vstupného. Vraj je to pre to, aby sa na ochutnávku nedostali neprispôsobiví a bezdomovci. Na ochutnávku, za ktorú sa pri stánkoch platí bežná cena za porciu či pohár(ik). Zvykol som si na to a zariadil som sa. Tieto podujatia sa konajú bezo mňa. Len ma občas štve, že potrebujem, autom alebo pešo, prejsť námestím a musím ho zďaleka obchádzať.

No a teraz si niekto v meste vymyslel, že opráši tenisky a zorganizoval beh ulicami mesta. Zrejme je málo ľudí s rozbitými pätami, načatými kolenami, tak ich treba vyhnať na asfaltové a betónové chodníky a cesty, nech majú lekári-poslanci za čo inkasovať vo svojich ordináciách.

Pripúšťam, že existuje skupina ľudí, ktorá sa musí všelijako zviditeľňovať. Pamätám si živo, kto chodil počas „nežného prevratu“ cinkať kľúčami. Pár ľudí sa pôjde ukázať v kraťasoch a tričku so značkovými botaskami na nohách. Že by sa zase blížili nejaké voľby? Ja mám šport rád, ale celkom určite sa nebudem predvádzať v uliciach môjho rodného mesta, radšej si vyjdem na bicykli na nejaký dlhší celodenný výletík s fotoaparátom v brašni.

beh ulicami mesta

Čo ma ale dorazilo bolo vstupné. Nie pre divákov v meste, tento beh nebude obohnaný páskou, ako žranice na námestí. Zrejme mestská polícia nedisponuje dostatočnými zásobami pásky. Platiť si budú bežci za to, že sa môžu predviesť ostatným spoluobčanom.

Čo im na radnici j*be? Organizujú športovo spoločenské podujatie, ľudovú zábavu pre obyvateľstvo a tí, ktorí budú bežať, ergo zabávať plebs, majú ešte zaplatiť po päť eur? Málo daní a poplatkov sme zaplatili mestu za to, aby sa o nás staralo? O to väčší dôvod toto podujatie odignorovať a venovať sa svojím záľubám. Keď už to mám platiť, tak si platím sebe.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.