web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Posilňovacie veže – ideálny spôsob, ako si doma vylepšiť postavu

Autor: admin - mar• 02•2024

Nemáte čas chodiť stále do posilňovne, ale chceli by ste zapracovať na svojej forme, lepšie vyzerať a zapracovať na kondícii? Dajte šancu posilňovacej veži. Je to moderné a univerzálne zariadenie nielen do posilňovne, ale aj na doma, na ktorom dokážete posilniť celé telo. Pozrite sa na výhody, ktoré majú posilňovacie veže a poradíme vám aj ako vybrať ideálny model presne pre vás.

Prečo sa oplatí investovať do posilňovacej veže?

Posilňovacie veže síce nepatria k úplne najlacnejším posilňovacím zariadeniam, ktoré si do domácej posilňovne môžete zaobstarať, no ak nie je váš rozpočet práve najväčší a ani priestoru nemáte nazvyš, predstavuje šikovné a efektívne riešenie, ako jedným strojom pokryť čo najviac svalových skupín a získať za svoje peniaze maximum.

Z dlhodobého hľadiska nákupom posilňovacej veže domov ušetríte v porovnaní s pravidelnou návštevou fitness centra. A to nespomíname ušetrený čas na cestu a čakanie na uvoľnenie strojov.

Posilňovacie veže sú populárnou voľbou práve kvôli tomu, že ponúkajú bezpečný a veľmi účinný tréning viacerých svalových skupín rôznymi spôsobmi. Využijete na nich nielen závažia, ale aj vlastnú hmotnosť tela v závislosti od typu tréningu. Na posilňovacej veži si efektívne dokáže zacvičiť nielen začiatočník, ale aj pokročilý športovec bez nutnosti asistencie ďalšej osoby. Sú vhodné rovnako pre mužov, ako aj pre ženy. Niektoré modely sú konštruované tak, že na nich môžu trénovať súčasne viaceré osoby naraz.

Na posilňovacej veži si môžete precvičiť celé telo efektívne, spáliť prebytočný tuk, vyformovať svaly a ak budete pravidelne a poctivo cvičiť, prvé viditeľné výsledky sa rýchlo dostavia a budú vás motivovať do ďalšieho cvičenia.

Ako na výber posilňovacej veže

Posilňovacie veže sa vyrábajú v rôznych dizajnoch aj farebných prevedeniach, aby ste si ich ľahko dokázali zladiť s ostatným zariadením doma. Okrem dizajnu však treba prihliadať aj na iné parametre podstatné pri cvičení. Zaobstarať si môžete základný model posilňovacej veže alebo model s rozšírenými možnosťami, ktorý vám poskytne širšie cvičebné možnosti na jednom zariadení. Je len na vás vybrať si ten najvhodnejší typ, ktorý do bodky splní vaše očakávania a ciele.

Čo sa týka konštrukcie, zamerajte sa na pevné, stabilné a kvalitné prevedenie, aby vám posilňovacia veža slúžila čo najdlhšie. Nemali by ste však podceňovať ani zdanlivé detaily ako mäkká pena a polstrovanie na operadlách či sedadlách, ergonomicky tvarované protišmykové rukoväte a pod., pretože sa starajú o maximálny komfort a bezpečnosť počas cvičenia.

Ak je vaším cieľom si doma poskladať čo najprofesionálnejšiu posilňovňu, ktorá dokonale pokryje cviky na všetky svalové skupiny, vaša veža by mala obsahovať nastaviteľnú lavicu, zásobník na závažia, hornú a dolnú kladku, modlitebník, motýlik, hrazdu, bradlá, boxovacie vrece aj posilňovač nôh.

Pre menej náročných používateľov bude stačiť základný model, na ktorom si môžete dopriať tréning rôznej intenzity od rekreačného až po poriadne intenzívny. K takejto základnej posilňovacej veži si časom môžete dokúpiť ďalšie zariadenie.

Cviky na rôzne svalové skupiny

Chrbát výborne precvičíte na hrazde, ktorá zvyčajne býva v nejakej forme súčasťou posilňovacej veže. Zdvihy na hrazde s úchopom zhora alebo zdola sú na posilnenie chrbtového svalstva ideálne. Ak má váš model posilňovacej veže hrazdu ako horizontálnu tyč, nie iba bočné rukoväte, máte možnosť na hrazde precvičiť aj ramená a bicepsy.

Bradlá na posilňovacej veži ponúkajú možnosť vyrysovať tricepsy. Dbajte na správne prevedenie zhybov. Tricepsy, ale tiež hrudník, ramená a prsné svalstvo posilníte vďaka kľukom. Hlboké kľuky na rukovätiach na posilňovacej veži zvýšia náročnosť cvikov a pre začiatočníkov môžu byť náročné, no pravidelným tréningom si spevníte svaly ramien a hrudníka.

Chrbtové a ramenné svaly efektívne vyformujete aj cvičením s kladkou, navyše takto môžete posilňovať aj nohy a odbúrať prebytočné tukové zásoby.

Zdroj obrázku: NDABCREATIVITY / stock.adobe.com

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.