web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Nový rok bez raňajok

Autor: admin - jan• 03•2024

Prelom starého a nového roka je (takmer) vždy iný, ako iné dni. Pre niekoho to predstavuje bujaré oslavy, pre niekoho čas rozjímania, pre mnohých čas hojnosti jedla a pitia rôzneho druhu. Niekto bilancuje a niekto si dáva (opäť) predsavzatia. Aj pre mňa bol tento čas iný, ako býval.

Na nijakú chatu s partiou som nešiel, ani som neorganizoval hromadné rodinné podujatie. Aj posledný deň roka som zašiel na svoju vidiecku chalupu, so psíkom prešiel celý pozemok a s potešením kvitoval, že sa nebojí petárd, ktoré mládež popoludní na Silvestra kontrolovala, či budú večer fungovať. A doma večer sme si trochu zajedli, trochu neskôr dali kávu a v kľude sedeli doma. Televízor už tretieho Silvestra nebol zapnutý, vlastne ani neviem, či máme v kábli signál, ktorý sme dávno odhlásili. Platiť za reklamy nám prišlo divné a platiť za nepozeranie ešte divnejšie. Ani neviem, či by telka po takom dlhom čase naštartovala. Len sme leniví ju odviezť na zberný dvor.

Spoločnosť posledný deň roka nám robili občasné telefonáty prekladané nami vyberanými videami obľúbených autorov na internete, občas sme mrkli do knižiek. Ku káve dobre padli kvalitné domáce zákusky a dobré červené víno. A porcia šalátu trošku neskôr, ako býva zvykom. O polnoci sme si pripili tým červeným, nejak sme nemali chuť otvárať šampanské, ktoré by sme zase nevypili. Nejak sa nám hromadia fľaše, ktoré sme dostali, ale hovorím si, že ich otvoríme na „kolaudácii“ nášho nového starého domu, kde isto príde kopa kamarátov, bude sa hodiť.

Vypočuli sme si aj lokálne ohňostroje, na ktorý mesto nemalo peniaze, ale vyhovorilo sa na ekológiu, ako býva často zvykom. Aspoň ten hrmot nebol taký veľký a hlavne ani tento rok nikto netrafil ani naše auto na parkovisku. A o pol jednej sme boli už v posteli.

Ráno som sa zobudil na slnko za oknom, čo je asi najlepší spôsob vstávania, ale radšej to mám takto v lete na dedine. Čo som si ale uvedomil veľmi skoro, že mám stále plné brucho a že asi bude lepšie dnes neraňajkovať. A tiež to, že mnohí iní dnes nebudú raňajkovať, lebo ich isto bolí hlava 😉 Takže ja som na tom vlastne lepšie 🙂

No ranný bylinkový čaj a po ňom kávu som si samozrejme dal. Pred obedom nás opäť čakala cesta na vidiek, skontrolovať gazdovstvo a dať si chutný obed. V prírode dobre trávi a lepšie chutí. Takže na Nový rok síce bez raňajok, ale potom už všetko v starých koľajách.

Tak nech je aj pre vás ten nový rok 2024 lepší, ako bude
😉

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.