web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Vedeli to alebo nevedeli?

Autor: admin - mar• 29•2024

“ V roce 2022 exportovali Číňané do Ruska 32 000 těžkých nákladních vozidel, loni už 108 000. Podíl ruské produkce nákladních vozidel se takřka nezměnil, pouze evropské automobilky nahradily čínské. “ Citácia je z webu www.michalapetr.com

„Vyspelý Západ“ uvaľoval na Rusko sankcie už od roku 2014 a každý rok niečo pridal, najmä po začatí vojny na území Ukrajiny. Teda zakazoval vyvážať priemyselnú aj poľnohospodársku produkciu zo štátov EÚ do Ruska. Politici nám „vysvetľovali“, že keď si Rusi nebudú môcť kúpiť francúzske šampanské, švajčiarske syry, české jogurty alebo poľské jablká a nebudú mať nemecké nákladné autá a nebudú môcť rozvážať po krajine to málo, čo sami vyrobia, ľudia sa naštvú a zvrhnú Putina. Desať rokov sankcií, nedávne voľby v Rusku a furt nič.

Teda úplné nič nie, to určite nie. „Vyspelý Západ“ dosiahol vysoké ceny energií pre svojich obyvateľov aj priemysel, to málo, čo vyrobia, nie je komu predať. Do Ruska nesmú, domáci nemajú peniaze. A na trh sa tlačí produkcia nie len z Číny a Indie, ale aj zvyšku Ázie. Teda z regiónov, kde si nestrelili do vlastnej nohy a teda majú lacnú energiu a nemajú céodvojkové šialenstvo.

Historická skúsenosť

Tieto progresívne deti si hovno pamätajú a ešte ani vedomosti nemajú, lebo nememorovali. Tento výrok slovenskej progresívnej političky vojde do dejín ako etalón sprostosti.

Lebo keby si pamätali, vedeli by, že jednou z hlavných príčin hromadného krachu českého a slovenského priemyslu bola tiež strata trhov Sovietskeho zväzu tesne po režírovanej revolúcii koncom osemdesiatych rokov dvadsiateho storočia, teda v progresívnom praveku. Sovieti, alebo Rusi, ako sa zvykne zovšeobecňovať, aby sa zakryli detaily, v ktorých sa skrýva podstata, prestali za masovo odoberanú produkciu masovo platiť a tí, ktorí dokázali rýchlo zbohatnúť, si potrpeli na západnú kvalitu, keď už mali platiť. Skrátka nebol odbyt, neboli peniaze, začalo sa prepúšťať a občania kupovali lacný import z Číny, čím dorazili aj posledné zvyšky fungujúceho priemyslu.

Pripomína vám to situáciu niektorých súčasných firiem, ktoré prišli o biznis a trhy v Rusku politickým rozhodnutím? Rusi platili a platili dobre, len bolo zakázané im predávať. A čo tie firmy a ich zamestnanci? Čínsky dovoz už dávno nie je lacný…

Keď niekto „prišiel s nápadom“ prestať predávať do Ruska, tak vedel čo to spôsobí, lebo si to pamätal z minulosti alebo nevedel, do akej šlamastiky dostane svoj národ? Lebo situácia je to navlas rovnaká. Fabriky vedia vyrobiť, len nevedia predať. Predtým preto, že zákazník nemal peniaze, teraz preto, že dodávateľ dostal zákaz. Vo výsledku na Východe nie je tovar a na Západe nie sú peniaze.

Či vlastne nie, na Východe tovar je, z iných krajín, len na Západe peniaze nie sú a nebudú. Prácne vybudované trhy sme odovzdali konkurencii na zlatom podnose. A sami budeme lízať labu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Môžete zanechať reakciu, alebo trackback vašej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.