web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Správny muž sa holí dvakrát

Autor: admin - mar• 24•2016

bolinWebbX1Poriadny chlap sa holí dvakrát za deň. Ráno do roboty a večer pre svoju ženu. Možno sa vám niektoré „celebrity“ snažia nahovoriť, že zarastená tvár je cool, ale opýtajte sa svojej priateľky, či ju baví mať dodriapanú tvár a prečo sa s vami nechce bozkávať, keď máte také štýlové strnisko. Možno na pohľad to vyzerá dobre, ale na dotyk je hladká tvár predsa len lepšia. A čo hovorí reklama, mi je jedno. Ja chcem dobre vyzerať a dobre sa cítiť. Preto sa pravidelne holím.

Keď som bol mladý chalan a objavili sa na mojej tvári prvé chĺpky, ktoré si žiadali „pristrihnúť“, mal som dosť obavy pred žiletkou v strojčeku. Bál som sa porezania, hoci som u svojho otca videl, ako svižne namazal tvár penou pomocou štetky a bravúrne prebehol obe líca aj bradu ostrou žiletkou. Práve tá ostrosť ma desila, lebo som pár krát videl malé rezné ranky na jeho tvári.

Preto som si ako prvý holiaci strojček kúpil elektrický. Holenie s ním bolo bezpečné, ale aj pomalé. Časom moje fúzy tvrdli a strojček sa tupil. Pomaly, postupne, ani som ti nevšimol, len som neustále kupoval prípravky po holení, aby ma nepálila po použité starého elektrického strojčeka tvár.

Zlom nastal, keď sa táto elektrická mašinka pokazila. Rozhodol som sa kúpiť si žiletkový holiaci strojček. Ale nie na tie staré tipy žiletiek, ale moderný. Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote, čo sa osobnej hygieny a zovňajšku týka. Samotné holenie získalo novú dimenziu. Nie len, že som sa oholil oveľa skôr, ako v minulosti, ale moja tvár bola skutočné hladká a na dotyk jemná, navyše bez začervenania. Prekonal som podvedomý a nepodložený strach z ostria žiletiek a odvtedy sa inak, ako žiletkou neholím. Keď ťahám žiletky po tvári správnym smerom a nemykám strojčekom do strán, nehrozí mi žiadne poranenie. Kvalitný holiaci strojček s výmennými čepeľkami vydrží dlho, holí do hladka a moja partnerka je spokojná 😉

proraso

Ale iba jeden holiaci strojček mi nestačí. Veľa a často cestujem, aj na viac dní a neviem si predstaviť, že by som sa ráno neoholil, ani v hoteli. Takže som si zaobstaral druhú, cestovnú sadu na holenie a tú mám pripravenú s inými hygienickými potrebami v mojej cestovnej taške. Takže keď sa chystám na služobnú cestu, viem, že hygienické a holiace potreby mám vždy pripravené a dobalím si len oblečenie podľa druhu a dĺžky cesty a ročného obdobia.

Holiaci strojček rovnakého typu v kúpeľni aj v cestovnej taške mi umožňuje používať jeden typ výmenných čepeliek, čo mi šetrí čas pri ich kupovaní aj peniaze. Potvrdil som si, že naozaj kvalitný holiaci strojček dlho vydrží, žiletky zvládnu veľký počet holení a keď som raz vyskúšal jednorazovky z hotelovej recepcie, lebo som v náhlivosti zabudol niektoré veci doma, zistil som, že už zabúdať radšej nič nebudem. To kvalitné a pohodlné holenie mi stojí za to. A aj mojej partnerke.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Maroš píše:
    Google Chrome 49.0.2623.87 Google Chrome 49.0.2623.87 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

    teplá voda pred holením, aby to šlo ľahšie, a studená po holení, aby sa pokožka nezapálila