web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Zdravotné riziká leta

Autor: admin - júl• 23•2014

Leto je v plnom prúde a je to vidieť nie len podľa toho, že v uliciach, ale najmä na kúpaliskách, je všade plno mládeže. Školské lavice a katedry vymenili za trochu ležérnejšie prostredie. Povinnosti vystriedala zábava a učenie nahradila turistika a spoznávanie okolia. Ale aj v tomto čase bezstarostnosti si musíme uvedomovať, aké riziká pre naše zdravie predstavuje sladké ničnerobenie v lete.

Kto nepatrí k leňochom a namiesto opekania sa pri vode, či už na pláži niektorého z morí, alebo aspoň na brehu najbližšieho jazera, dáva prednosť aktívnemu spôsobu trávenia svojho voľného času, ten vie, že športovanie prináša isté riziká. Okrem „svalovice“ z prepínania svojich síl to môže byť aj poškodenie či únava kĺbov a teda je na mieste myslieť v lete aj na prostriedky proti bolesti kĺbov. Hodiť sa vám môžu, keď preceníte svoje sily napríklad na bicykli v snahe predviesť sa pred nejakou slečnou.

Ale ani dievčatá nie sú chránené pred nástrahami leta. Najmä tie kúpaliskové by mohli rozprávať, čo to je, keď ich „navštívi“ taká mykóza a ako dokáže znepríjemniť leto a kúpanie. Niektoré pramene uvádzajú, že rozvoj mykózy podporuje cukor v potravinách, takže priveľa zmrzliny a iných sladkých letných pochúťok môže vec skomplikovať. Preto je dobré vedieť, v ktorej lekárni si môžete kúpiť ten správny prípravok, ktorý vám od tejto neplechy pomôže.

Len dajte milé dámy pozor, aby po úspešnej liečbe mykózy a oslave opäť nadobudnutého intímneho zdravia ste nemuseli opäť hľadať pomoc a zháňať tehotenské testy, aby ste sa presvedčili, že ste stále v poriadku 😉 Nebojte sa, nechcem vás nahovárať na celibát, len upozorňujem. A radšej celú „záležitosť“ riešte preventívne a včas. Bola by škoda pokaziť si leto a znechutiť letnú lásku.

A tak či holdujete športovaniu a spoznávaniu krajiny alebo je vaším snom celé leto preleňošiť, nedokážete sa vyhnúť nástrahám Prírody, ktoré čakajú, kedy zavesíte školu alebo prácu aspoň na čas na klinec a vyrazíte si oddýchnuť a zabaviť. Preto pamätajte: Šťastie praje pripraveným.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.