web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pohodlné oholenie mimo civilizácie

Autor: admin - júl• 13•2021

Toto leto si naozaj užívam. Všetko je úplne naopak, ako po iné roky, ako bolo pôvodne plánované. Všetko je lepšie a to vďaka korunke, ktorá neobišla ani mňa. Veď som to tu už písal, ako je mi dobre. Ale ak si predstavujete Hawai v päťhviezdičkovom hoteli all-inclusive, tak to si predstavujte inde. Je mi fajn, ale niektoré veci musím riešiť inak, ako väčšina, ako v minulosti. Napríklad také holenie.

Posledných 25 rokov sa holím žiletkovým strojčekom, prečo to nepriznať, mojou obľúbenou značkou je Gillette, konkrétne SenzorExcel, ktorých mám zásoby ešte na taký rok. Nemyslím si, že novšie typy sú výrazne lepšie, ale zato sú výrazne drahšie. A potom je cena za holenie alebo cena za mesiac holenia niekde úplne inde. Ja si svoje peniaze viem užiť lepšie, ako manažéri od Gillette, to mi verte 😉 A doma je to pohodlné. Umyjem a navlhčím tvár, nanesiem penu, pustím tenkým prúdom vodu do umývadla a každých pár sekúnd opláchnem strojček od peny a fúzov. Na konci strojček dôkladne opláchnem, tiež tvár a nakoniec umývadlo. Kde odpadovým potrubím ide všetko kdesi, nestarám sa, veď platím nie len vodné, ale aj stočné.

Ale keď mám v karavane, kde si užívam rekonvalescenciu so psom, zásobu vody v kúpeľni 15 litrov a voda tečie na trávu, by bol takýto komfort naozaj drahý, hoci dnešná kozmetika nie je voči prírode nepriateľská, aspoň to výrobcovia deklarujú. Takže tečúca voda mínus, miska s vodou plus. Horšie opláchnutie znamená horšie oholenie a tupenie strojčeka, takže Gillette mínus, jednorazové žiletky plus. Jedine tá pena je stále tá istá. A tak stojím pred zrkadlom, napením si tvár a rozmýšľam, kde si umyť od peny ruky, aby ostala voda čistá pre opláchnutie strojčeka. Čudujete sa mi, že sa neholím každý alebo každý druhý deň ale len raz za päť až sedem dní? Že vyzerám ako starý pustovník? A komu to vadí? Aj tú žiletku po jednom takom oholení vyhodím, lebo druhý raz už je riadne tupá, vyskúšal som.

No ale zase byť v kuse zarastený tiež nie je žiadna výhra, veď každé popoludnie a celý víkend mám dámsku návštevu 😉 Je predsa fajn dostať každý večer ak nie teplú, tak čerstvú večeru a dodávku pitnej vody plus nejaké drobnosti. A aj rozhovor býva so ženou produktívnejší a zábavnejší, ako s malým psíkom. Ako to vyriešiť s tým holením, aby to bolo menej komplikované?

Elektrický holiaci strojček sa vracia na scénu

Bez vody a bez peny som sa holil kedysi dávno, dva elektrické strojčeky som zodral, jeden ruský a jeden nemecký, a vtedy veci vydržali dlhšie, ako dvojročnú záruku. Ale zase investovať ťažké prachy, keď sa jedná len o jednu letnú sezónu? A stáť na kábli pred zrkadlom?

V Číne na môj problém iste budú niečo mať! Ale radšej expedované z európskeho skladu, lebo naši mocipáni vo svojej nenažranosti zaviedli nové pravidlá preclievania importu z mimo Európskej džamahírie, nebudem ešte živiť okrem štátu aj nenažranú slovenskú Poštu.

Samozrejme že mali a mali to v českom sklade, teda dodávka do piatich dní od objednania a zaplatenie Paypalom.

Baterkový holiaci strojček so zastrihávačom bokombriad. Nabíjanie cez USB-C konektor, holenie tromi rotačnými nožíkmi vo výkyvnej hlave, takže oholí aj na brade aj v jamkách, skrátka sa pri malom tlaku prispôsobí tvaru tváre. Len netreba zabúdať, že čím väčší tlak na strojček, tým väčšmi sa hrejú vonkajšie planžety, čo cítiť na tvári. Preto je lepšie studeným strojčekom sa najprv oholiť na citlivých miestach, napríklad pod nosom a okolo pier.

Veľkosťou padne akurát do chlapskej ruky, mierne vrčí, takže po trojdňovom strnisku prechádzam týmto strojčekom a holím sa bez zrkadla, po pamäti a po kontrole tváre rukou, pri tom, čo sedím vonku a popíjam rannú kávu. Keď skončím, stlačím gombík a odklopím holiacu hlavu, oholené fúzy sú vlastne rohovina, pre záhradkárov hnojivo, vyklepávam ich na trávu pod nohami.

Technické údaje

LiIon baterka sa nedá vymeniť, ale zase si nemyslím, že mechanika strojčeka by prežila viac, ako jednu baterku 😉 Stav nabitia aj nabíjanie signalizuje farebná dióda vo vypínači, nabíjať môžem tým istým káblom, ako smartfón Redmi 9 Global NFC, ktorým som robil tieto fotky.

Oholil som sa skôr, ako som vypil kávu, neminul ani kvapku vody, netrápil sa s penou, nemusel stáť pred zrkadlom ani vymývať misku s vodou. Ozaj, holiť sa môže len suchá tvár, spotenú to neoholí.

Na také to turistické holenie je tento batérióvý holiaci strojček za pár šupov vynikajúci. Už nebudem vyzerať ako starý pustovník.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.