web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Darček, ktorý zahreje

Autor: admin - feb• 27•2018

Vonku zase duje severák, zamrznuté stromy sa ohýbajú a ľudí, ktorí do toho nečasu vyšli von venčiť svojich psov bičujú do tvárí studené vločky snehu. Na myseľ sa derie fúzaté porekadlo o svokre a počasí, ale smutnou skutočnosťou je, že tieto psi do toho nečasu vyhnali svojich majiteľov. Ja si doma užívam darčeky, ktoré som nedávno dostal.

Samozrejme, že radiátor kúri na plno. Užívam si skutočné teplo domova a spoza izolačného dvojskla sa pozerám von, kde je pravá zima so všetkým, čo k tomu patrí. Aby som si udržal zimnú náladu, ráno som si prezrel svoje mikiny s potlačou, ktoré som dostal ako darčeky od priateľov, a vybral takú, čo mi pripomína skvelé chvíle.

Mám ďaleko k tomu, aby som po raňajkách prelistoval dennú tlač a vypil šálku čaju. Takéto nostalgické príbehy s nádychom britskej dôstojnosti sa u nás nekonajú. Na poličke v kuchyni síce mám svoje hrnčeky s potlačou, ale varím si ráno kávu a prebehnem emaily s anotáciami internetových médií. To mi stačí na to, aby som vedel, čo sa deje, ale svoj čas venujem dôležitejším veciam. No občas mi padne oko na môj hrnček a potlač na ňom mi pripomína deň, kedy som ho od svojich priateľov dostal a pri akej príležitosti.

Sám som podobný princíp použil. Daroval som priateľovi darček od srdca – tričko s potlačou motívom, ktorého význam je pre obdarovaného jedinečný. Často stačí jednoduchá veta, slogan, ktorý je charakteristický pre toho človeka alebo životnú situáciu. Ale veľa dokáže povedať správne vybraná fotografia. Ako mám práve teraz na svojej mikine s potlačou. Vonku za oknom zúri zima, ja si popíjam kávu a spomínam na letnú dovolenku. Pritom ďakujem kamarátom, že mali taký skvelý nápad a dostal som praktický darček, ktorý zahreje na tele aj na duši. A pri ktorom si vždy spomeniem na moju skvelú partiu. A nemusím doma skladovať haldu nepotrebných zbytočností.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.