web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Odkiaľ mobilný telefón lacno?

Autor: admin - okt• 13•2013

phone-girl Z času na čas každý z nás chce vymeniť mobil. Či už preto, že musí, že sa mi ten doterajší pokazil, alebo chce využiť funkcie, ktoré v starom nemá alebo len jednoducho chce. No je v ľudskej povahe, chcieť získať aj mobil lacno, čo najlacnejšie. Kde ho teda získať?

Najjednoduchšia odpoveď najjednoduchších ľudí zvyčajne je: „U operátora“. Avšak lacné mobily od operátorov sa nám môžu pekne predražiť. neveríte? Stačí, ak mesačne zaplatíte za nadupaný mobilný telefón svojmu operátorovi „len“ o 20 eur viac, ako by ste platili za samotné služby, a do roka to máte 12*20 teda 240 eur. Za dva roky viazanosti 480. Za takú sumu si viem kúpiť slušný mobil aj bez toho, aby ma môj operátor vydieral cenami a držal pod krkom dva roky.

Celá „finta“ je v tom, kúpiť si zvlášť paušál u operátora a zvlášť mobil. Okrem toho, že potom môžete kedykoľvek meniť operátora alebo druh programu bez obmedzenia a platenia „zmluvných pokút“, tak získate mobil bez kadejakých „úprav“ operátora, naviazaných na jeho, samozrejme platené, služby. Stačí vedieť, kde si takéto neviazané mobily na predaj vyberať a kupovať. Toto porovnanie telefónov totiž môže ušetriť nemalé peniaze a ešte ako bonus získate neviazanosť na operátora.

Nezriedka sa stáva, že novinky medzi mobilnými prístrojmi sú u našich operátorov za nehorázne ceny, a hoci sú označené ako „dotované“ (kto ich asi tak dotuje a kto to v skutočnosti platí?), dokážete tieto mobilné telefóny kúpiť v obchodnej sieti mimo operátorov lacnejšie! Nové a so zárukou. Porovnávač cien mobilov vám naozaj ušetrí pekné peniaze.

Nedávno som sa zaujímal o prístroj, označovaný ako mobil pre seniorov. Minimum funkcií, veľké čísla na displej, veľké tlačítka, jednoduché menu. V podstate človek, ktorý hľadá takýto prístroj, má už nejaký zdravotný problém. A senior, zvyknutý na ochotu ľudí a ústretovosť, ľahko podľahne dojmu, že aj operátor mu chce len dobre a nie ho ošklbať v jeho situácii o peniaze. Porovnávač cien našťastie aj tu „pracuje“ pre zákazníka a nie operátora.

autumn-girl

Operátori majú svoju ponuku mobilov obmedzenú dodávateľskými zmluvami a uprednostňujú také prístroje, ktoré primárne využívajú platené služby operátora. 3G má takmer každý mobil, WiFi len niektoré. Preto si svoje mobilné telefóny vyberám tam, kde som pánom ja.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.