web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Zas tá pošta!

Autor: admin - okt• 26•2013

Objednal som si cez internet nejaké veci, malý balíček. A nechal som ho poslať na firemnú adresu, do poštového priečinka. Aké bolo moje prekvapenie, keď ma ráno, tesne po príchode do kancelárie, oslovil poštový kuriér, že má pre mňa balíček. Mal som sto chutí ho aj s krabicou poslať kade-ľahšie.

P.O.BOX si na pobočke miestnej pošty platím už niekoľko rokov. Občas mi prídu nejaké faktúry, občas si nechám poslať balík, niekedy ako dobierku, sem tam príde nejaký katalóg. A pretože niekedy rád dlho spím, niekedy zase som na pár dní odcestovaný a niekedy sa mi len tak nechce do kancelárie, tak mám poštový priečinok. Poštári ma nemusia hľadať ani doma, ani v kancelárii, nemusím sa s oznámením o doručení zásielky naháňať s poštárom, kto prv príde na poštu a kto na koho bude čakať. Zásielku alebo oznámenie mi dajú do priečinka. A za to, že im šetrím čas a peniaze, si sám platím.

A potom príde nejaký pajko s balíkom, na ktorom je adresa P.O.BOXu a doručí mi balík do kancelárie. Minule tak prišiel s dobierkou. Vedel som, že mi má prísť, ale tušil som, že zákazník, ktorý mi bude platiť (za niečo iné) v hotovosti, bude pár dní s úhradou meškať, tak som si balík nechal poslať poštou, oznámenie v priečinku a balík na pošte pár dní vydrží. A on ho, poštový kuriér, dotrepal do kancelárie. Veľmi bol prekvapený, keď som mu povedal, že som sa mu o to neprosil a nech si balíček berie späť a dá mi oznámenie o dobierke do priečinka. Inokedy mi doniesli obálku a skoro mi vynadali, že vo vchode do budovy nemám poštovú schránku a že ma museli hľadať po celej budove. To ma tiež tak dopálilo, tak som ho aj s obálkou poslal preč. Bola na nej adresa do P.O.BOXu presne tak, ako to mám so Slovenskou poštou v zmluve.

Výhoda poštového priečinka je v tom, že v rámci pracovnej doby pošty, teda o 8:00 do 18:00, si sám dôjdem na poštu vtedy, keď sa mi to hodí a sám si zásielky vyberiem, prípadne zaplatím. Tak nechápem, prečo sama pošta nedodržiava zmluvu, ktorú so mnou má, a posiela tých nešťastníkov do kancelárie, kde ma nemusia nájsť, pretože som práve niekde inde.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.