web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Som opäť Orange

Autor: admin - dec• 27•2012

Môj prvý mobil bol v sieti Globtel, predchodcovi dnešného Orange. Po rokoch som túto firmu opustil, hoci som využíval pracovný mobil v tejto sieti. Dnes som sa stal opäť súčasťou tento siete. Nie, že by som nejak bezvýhradne obdivoval kvalitu ich služieb alebo nebodaj cenovú politiku. Jednoducho sa mi to zdalo teraz výhodné. A tak keď som ráno zapol mobil, na displeji sa objavil nápis Orange SK.

Nedávno som sa snažil sprevádzkovať odložený prístroj Blackberry a keďže bez SIM karty neštartuje, doprial som mu za dve eurá SIM kartu virtuálneho operátora Tesco Mobile. Nie, nepotreboval som superlacné volania, dokonca som ani kartu nemal aktivovanú a registrovanú, rovnako ako nemám ani tú druhú v staršom mobile Sony Ericsson, ktorý mi slúži ako budík. Jednoducho používam Tesco Mobile SIM kartu len na to, aby sa tie prístroje zapli a pustili ma do uložených kontaktov, súborov, fotiek, mailov, nastavení budíka a podobne.

Keďže som chcel začať opäť využívať Blackberry Internet Service (BIS) a súčasne využiť Vianočný bonus niektorého z operátorov, skočil som do Tesca a zaregistroval si SIM kartu. Na druhý deň som skočil na opačnú stranu ulice a previedol číslo do Orange. Keďže mi to vyšlo na sobotu pred Vianocami, čakal som viac, ako obligátne 4 dni. Dnes teda došlo k preneseniu čísla celkom bez problémov, pretože operátor Telefonica 02, kam patrí aj virtuálny operátor Tesco Mobile, nevyžaduje platbu za prenesenie čísla, teda netreba mať na karte nijaký kredit.

Ani neviem, aké mám to telefónne číslo, lebo neplánujem z neho nikomu volať, možno ešte tak prijímať hovory by som mohol, pre zarytých oranžistov. Skôr mi ide o to Blackberry. A s tým bude trochu problém. Samotný prístroj som kúpil a používal v zahraničí a preto nebol v Orange SK registrovaný, takže sa musím s tým trochu zaoberať. No ale odo dnes može Orange moju SIMku vykazovať vo svojich štatistikách 🙂

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

2 komentáre

  1. jankohrasko píše:
    Google Chrome 24.0.1312.52 Google Chrome 24.0.1312.52 Windows XP Windows XP

    tak som zmigroval presne opacnym smerom do O2 a internet ma vyjde 1 euro mesacne. v orange je to kolko aj s tymi ich super wow bonusmi? 🙂

    • admin píše:
      Firefox 17.0 Firefox 17.0 Windows XP Windows XP

      Áno, máš internet. A ja mám Blackberry BIS aj internet 😉
      Dúfam, že si to Orange nejak nepotentočkuje, ale v tom prípade zmigrujem za BIS do O2 aj ja 🙂