web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Blackberry je späť

Autor: admin - dec• 28•2012

Blackberry je späť Ako som písal nedávno, počas práce pre českú firmu som si zvykol na systém Blackberry, najmä na emaily. Po pár mesiacoch ostružinového pôstu som sa rozhodol vrátiť sa s tomuto operačnému systému smartphonov a využiť odložený prístroj Blackberry Bold 9700. Včera som navštívil predajňu Orange, aby som si k prenesenému číslu aktivoval program Blackberry Internet Service (BIS) Štart.

Krátko po odchode z predajne mi prišla SMS potvrdzujúca objednávku. Onedlho aj SMS o aktivácii služieb a tak som sa pokúsil cez webové rozhranie prihlásiť k službe a nastaviť emaily. Čo sa mi ale nepodarilo, pretože prístroj nebol k sieti operátora priradený. Bodaj by aj áno, keď bol prístroj zakúpený v zahraničí a tam aj prevádzkovaný. Podľa inštrukcií som z prístroja poslal aktivačnú požiadavku a prístroj odložil.

Dnes som pri prezeraní nastavení zistil, že som deaktivoval dátové prenosy, nakoľko som pár mesiacov Blackberry využíval na wifi sieti. Tak som ich zapol a po chvíli sa opäť pokúsil prihlásiť do webového rozhrania. Opäť neúspešne, ale aspoň som sa dozvedel, že to ani nepôjde a mám si maily nastaviť v mobile.

Nastavenie prístupov k emailovým kontám je ľahké, oveľa ťažšie je nastaviť si filtre, ktoré emaily do Blackberry chodiť nemajú, niečo ako spamfilter. Ide to, len je to prácne. Gmail konto som v minulosti v Blackberry tiež používal, takže ho stačilo spustiť a aktualizovať a bolo to hotové. Aktualizoval som aj Operu a skontroloval ostatné aplikácie, ktoré som si v minulosti z marketu posťahoval.

Jednou z nich je aj aktuálne počasie podľa nastavenej lokality, ktoré som využíval prevážne pri pracovných cestách. Vedieť, ako je v Liberci, keď ste na východnom Slovensku a v ráno máte byť na severe Čiech je najmä na jeseň a v zime na nezaplatenie. Tak isto keď sa vraciate po troch dňoch zo západných Čiech domov, je dobre byť v obraze o počasí na trase. Vďaka kontrole spotreby na Orange.sk by som nemal prešvihnúť dátový limit 1 GB (platí pre aplikácie a prehliadač mimo mailov Blackberry).

Aplikácií mám okrem základných celkom dosť, detailnejšie sa im budem venovať niekdy nabudúce. Nateraz je pre mňa dôležité, že v prípade potreby a v prípade, že som mimo kancelárie, môžem mať prístup k emailom a viem promptne reagovať. Mám aj nokiu e72 a nedá sa povedať, že by som bol spokojný s tým, ako pracuje s mailom, navyše dve kontá sa mi nedarí uspokojivo sprevádzkovať podľa mojich potrieb.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

2 komentáre

  1. kk píše:
    Firefox 12.0 Firefox 12.0 Windows Vista Windows Vista

    nevidim dovod na okamzitu synchronizaciu emailov. Ziaden normalny clovek nepotrebuje mat email doruceny okamzite. Snad je este pravo sa v klude aspon vysrat, nie?

    • admin píše:
      Firefox 17.0 Firefox 17.0 Windows XP Windows XP

      No keď si posielaš s kamošmi pikošky, tak to určite nepotrebuješ. Pri registrácií do nejakého webu už je to zaujímavejšie. No a cez deň je aj obchodný email, na ktorý čakáš, dôležitý a je dobré o ňom vedieť ihneď.
      Záleží teda na tom, s akými mailami pracuješ, s kým si mailujueš a či vieš mobil alebo PC vypnúť. A tiež zaleží na tom, kam si mobil berieš alebo neberieš 😉

      Smartfón je dobrý sluha, ale zlý pán. Záleží len na užívateľovi.