web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Skvelý dar fajnšmekrovi

Autor: admin - sep• 04•2015

WKb1812 Tento rok sa nám to nejak so spoločenskými udalosťami v našej rodine rozšuplo. Jedna stíha druhú a občas mám problém vybrať správny dar. Aj keď slovo „správny“ nie je na mieste, skôr by sa hodilo „vhodný“. Teda taký, ktorý osloví obdarovaného, ktorý ho nie len poteší, ale bude mu aj užitočný a bude ho rád používať. A keďže budúci oslávenec je známy tým, že si rád vychutná dobré víno, voľba daru bola tentokrát jasná. Ale fľaša vína to nebude, ani kartón fliaš.

Z krátkeho kurzu bontónu všetci vieme, že víno sa najprv skontroluje zrakom, potom čuchom a nakoniec sa vychutnáva. A že pred podávaním musí mať správnu teplotu. Čo rozhodne neznamená, že tesne pred tým, ako zazvoní návšteva, šupneme fľašu s vínom do chladničky. Kvalitné víno by malo mať svoju optimálnu teplotu nie len pri podávaní, ale dôležitá je aj teplota pri ktorej je skladované. A keďže nie všetci máme rodinné domy s pivnicou, kde má siedmy schod to správne nastavenie, sme odkázaní na technické prostriedky.

Takže som sa pri výbere daru zameral na domáce vinotéky a ich použitie v domácnosti. Netušil som, že ich môže byť toľko druhov a potreboval som sa poradiť s odborníkom. Oslávencovi som nemohol zavolať, nech si vyberie, to by potom nebolo prekvapenie. Kontaktoval som som špecializovaný eshop s chladničkami na víno, kde mi ochotne poradili s výberom. Pretože inú teplotu potrebuje pre skladovanie červené víno, iná sa používa pre biele vína a ešte každá odroda môže mať iné nároky. Ako to zladiť v jednom zariadení? Aké rozmery budú pasovať do panelákového bytu a chladnička na víno nebude ani príliš malá, ale ani zbytočne obrovská?

80DK

Nakoniec som s pomocou odborníkov chladničku na víno pre bratranca vybral. Už sa teším na oslavu, kde budú prichádzať gratulanti a každý s nejakou dobrou fľašou vína, len ja s chladničkou na víno 😉 Víno sa vypije, ale tá chladnička bude túto oslavu pripomínať bratrancovi stále. Myslím, že som vybral skvelý a nezabudnuteľný darček.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Loučka píše:
    Google Chrome 45.0.2454.85 Google Chrome 45.0.2454.85 GNU/Linux GNU/Linux

    Díky, pěkný článek.