web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bazénové doplnky

Autor: admin - feb• 14•2014

Plachta na bazén Intex Hoci nie som žiadny „vodný typ“ aby som sa čvachtal stále vo vode a dávam radšej prednosť kúpaniu v jazere, čo by človek neurobil pre deti. A keďže v okolí domu nie je žiadne jazero ani rybník, vhodný na kúpanie a plávanie, postavil som na jeseň v záhrade bazén. Hlavne tedy pre vnúčatá, lebo si sám ešte pamätám, ako som ako decko vystrájal, či už na rybníku alebo na kúpalisku. Tak keď prídu k nám, máme my radosť z nich a oni z bazéna a záhrady, kde sa môžu do sýtosti zabávať.

Chcem, aby mi môj bazén dlho a dobre slúžil. Takže som si vedomí toho, že postavením bazéna starostlivosť oň nekončí. Preto aj teraz, uprostred zimy, bazén zakrýva plachta na bazén aby sa do neho nedostala žiadna nečistota, listy zo stromov, ale ani sneh a voda, ktoré by mohli zamrznúť a ľad by mohol poškodiť samotný bazén. A tiež mi neho nespadne v noci mačka, ako u susedov, a potom vrešťala v bazéne do rána, kým ju sused nezachránil. Skrátka, môj bazén je uprostred zimy zakrytý a plachta na bazén sa určite vyplatí.

Ochrana bazéna v lete

Keď skončí zima, hrubú plachtu na bazén odložím, ale práve sa chystám objednať si solárnu plachtu na bazén. Táto plachta vyzerá ako taká hrubšia bublinková fólia a z vrchu je hladká, aby dobre ležala na vodnej hladine. Cez deň, keď svieti slnko, cez tie bublinky ako šošovky je voda zohrievaná slnkom, teda zadarmo. Takáto plachta na bazén údajne pridá vode teplotu až osem stupňov Celzia! Takže sa budú môcť deti kúpať už oveľa skôr, a ja ušetrím za vykurovanie bazéna.

Navyše takáto izolačná plachta v noci bráni vychladnutiu vody a tiež zabraňuje vyparovaniu vody, takže nemusím tak často vodu do bazéna dopúšťať. Čo je ďalšia úspora, pretože aj ja mám na vodovode merač spotreby vody.

Pre svoje pohodlie som si objednal pre plachtu an bazén aj navijak, lepšie sa mi plachta dáva z vodnej hladiny dole. Ak uvažujete kúpiť plachtu na bazén a rozmýšľate aj o navijaku, potom zvoľte plachtu väčšej hrúbky. Nech si ju nepotrháte. Robia sa vo viacerých hrúbkach, čím väčšia plocha bazéna, tým je hrubšia plachta lepšia.

No aj keď mi plachta bráni padaniu nečistôt d vody z okolia, poznáte deti. Najprv pobehajú po záhrade, potom sa naháňajú v piesku okolo bazéna a hup, skočia do vody. Aj s tými špinavými nohami. Pamätám si, ako na nás plavčík vrieskal na kúpalisku, že sa máme pred vstupom do vody osprchovať, lebo bude voda špinavá. Než by som robil deťom policajta a strašiaka, postaral som sa, aby vodu v bazéne kontinuálne čistila výkonná piesková filtrácia. Deti majú kľud, ja mám kľud a voda v bazéne je čistá. Dobrou filtráciou ušetríte aj za bazénovú chémiu.

Piesková filtrácia bazéna

Dobre vybranými bazénovými doplnkami ušetríte nemalé prostriedky a predĺžite si bazénovú sezónu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.