web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Okná a dvere v zime

Autor: admin - jan• 27•2014

obr_1507 Konečne sa zozimilo a mrzlo. A bolo to vidno nie len spoza okna, ale aj na oknách. Kto má kvalitné plastové okná, môže v teple za nimi pozorovať zimu tam vonku. A kto váha s výmenou starých drevených okien, najmä v paneláku, tak môže drgľovať zubami a „tešiť“ sa na účet za teplo, ktoré vypúšťa von oknom. Námraza na oknách je dokladom ich kvality a tepelných strát.

Podobne sú na tom s prenosom zimy zvonka dovnútra aj staré dvere. Izbové kvety na chodbách možno obľubujú chlad cez zimu, ale človek chce predsa len teplo. Takže už aj najväčší spachtoši začínajú uvažovať, že hneď na jar si zaobstarajú miesto starých a rozsušených drevených okien a dverí nové plastové a hliníkové okná a dvere DAFEPLAST, ktoré sa zaplatia za pár rokov len zo samotnej úspory energie na kúrenie.

zimná záhrada

Ja problém s oknami nemám, som v teple a šetrím čas aj pri ich umývaní, lebo plastové okná umyjete raz dva. Ale teším sa už, ako pri dome postavím zimnú záhradu. Na jeseň som si pozrel vzorové zimné záhrady a už mám pripravený projekt na výstavbu tej svojej.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.