web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Prečo nebudem voliť doktorov

Autor: admin - okt• 31•2017

Všimli ste si, koľko lekárov je na kandidátkach aj do volieb do VÚC? Neskutočné množstvo. Doktori majú vzdelanie, vedomosti, skúsenosti a určite sú inteligentní. Prekvapuje vás, že kandidujú aj za poslancov v mestách či krajoch? Mňa nie. A práve preto ich voliť nebudem.

Ráno idete k lekárovi a v čakárni pred ordináciou je už od rána dlhý rad. Kto nechce prísť „na paškál“ pred obedom, musí si privstať a byť pred ordináciou už okolo šiestej, aby sa mu ušla časenka s nízkym číslom. Keď bývate na sídlisku vedľa polikliniky, dá sa to, zoberiete si časopis a nejako tú hodinku či dve zarána pretrpíte. Horšie je, ak bývate na dedine a autobus máte na piatu alebo na siedmu. Vtedy ste bez šance.

A poslal vás obvoďák k odbornému lekárovi? Tam je to ešte horšie. Prísť o deviatej dopoludnia je zbytočné. Časenky sú rozobraté a pred jednou popoludní už nikto z pánov doktorov nerobí. Má zarobené, načo by trávil čas v ambulancii, život a zarobené peniaze si treba predsa užiť!

Riešením by bolo viac ambulancií špecialistov, ale to by najskôr museli dostať povolenie zriadiť si ambulanciu v meste (alebo aj na dedine trochu väčšej). A zdravotníctvo v kraji riadi VÚC.

lekár poslancom?

Podľa agitačných plagátov nám lekári sľubujú lepší život, krajšiu budúcnosť.

Keby im na tom naozaj záležalo, boli by vo svojich ordináciách celú pracovnú dobu, ako každý iný pracovník, živnostník, zamestnanec. Keby im záležalo na krajšej budúcnosti ich pacientov, neserú sa do politiky, nepodnikajú a nemajú kopu bočných aktivít, ktoré im bránia venovať sa celý deň pacientom v ordináciách. Keby naozaj chceli lepší život svojich pacientov, ako poslanci VÚC sa zasadia o rozšírenie počtu ambulancií lekárov v okresoch a nebáli by sa menšieho počtu pacientov a teda o niečo nižších zárobkov. Iste, nebolo by každé dva tri roky na luxusné autá, možno by nebolo na toľko drahých pušiek a poľovačiek. Bolo by ale oveľa viacej spokojnejších pacientov a voličov.

Keby lekárom-poslancom naozaj záležalo na lepšej zdravotnej starostlivosti, nezavádzali by vo svojich ambulanciách prihlasovanie sa na termíny vyšetrenia pomocou internetu a mobilu, čo je na jednej strane spoplatnené, na druhej strane to komplikuje život starším občanom a dôchodcom, ktorí to s počítačmi veľmi nevedia a internet pre svoj život nepotrebujú. Zato lekári ich nútia si počítače kupovať a internet používať aj proti ich vôli.

Lekári vodu kážu víno pijú. Preto nebudem ani jedného lekára voliť za poslanca VÚC ani za poslancov mestskej rady. Lekári nech svoj záujem o lepší život občanov dokazujú vo svojich ambulanciách. Príležitostí na to majú dosť. Neznášam pokrytcov a nebudem voliť lekárov.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.