web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Komu škodia elektronické cigarety?

Autor: admin - okt• 29•2013

Nedalo sa nevšimnúť, že v poslednom čase sa objavili na internete ponuky na predaj stránok, predávajúcich elektronické cigarety v Čechách aj na Slovensku. Často za výhodné ceny. Elektronické cigarety sa stále dobre predávajú, tak prečo sa ľudia zbavujú zarábajúcich www stránok?

Elektronické cigarety sú často prezentované ako „zdravé fajčenie“. Tekutý koncentrát vraj obsahuje len nikotín (na ktorom sú mnohí fajčiari závislí, hoci to nechcú priznať), ale neobsahuje decht a iné vraj oveľa škodlivejšie látky. A súčasne nevydávajú dym a smrad, ktorý vadí najmä nefajčiarom. Mnoho ľudí pomocou elektronických cigariet obmedzilo fajčenie a tiež výrazne ušetrilo, keďže nemuseli kupovať drahé klasické cigarety.

Medzi „dobre informovanými kruhmi“ idú klebety, že Európska únia sa chystá zakázať predaj elektronických cigariet.

Ak je fajčenie elektronickej cigarety pre človeka zdravšie, nepíšem že zdravé, len zdravšie, tak zákaz ich predaja môže vyznieť divne, nie? Vari eurokomisári a europoslanci nechcú, aby sme boli zdraví?

Viete, že predaj cigariet je zaťažený spotrebnou daňou z tabakových výrobkov? Takmer každoročné zvyšovanie cien cigariet má na svedomí štát, tým že zvyšuje túto daň, nie výrobca. A v tejto situácii si ľudia miesto obyčajných škodlivých cigariet začnú kupovať elektronické cigarety, bez tejto dane a obmedzujú fajčenie! Ako k tomu štáty Euroúnie prídu? Zdravší národ znamená menej výdavkov zo zdravotných poisťovní (súkromných, hoci so štátom garantovaným príjmom) do farmaceutických firiem (opäť súkromných) a menej fajčiarov znamená menej vybranej dane, ako tej spotrebnej, tak aj DPH. Rezultát: Elektronické cigarety treba zakázať! Ohrozujú Európsku úniu!

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.