web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pozor na platné ZŤP nálepky!

Autor: admin - dec• 30•2012

ztp Začiatok nového roka je nie len dôvodom na oslavy, ale často aj začiatkom platnosti nových zákonov a všakovakých iných predpisov. A rajom pre Políciu SR, ktorá vyberá pokuty za neznalosť alebo nedodržanie zákona. Nie od „hrubokrkých“, ale trúfa si najmä na chudákov.

Ako sa vyhrážali v médiách (napr v Novom čase), ich terčom budú aj zdravotne ťažko postihnutí občania, používajúci automobil s príslušným označením. Tí majú svoje parkoviská najmä pri obchodných centrách, úradoch či poštách a bankách. Pretože sú často blízko vchodom, využívajú ich aj kadejakí intelektuálni zaostalci a arogantní zbohatlíci.

ztp stará

Stará nálepka ZŤP

Doteraz platná nálepka, oprávňujúca využívať takéto parkovacie miesto už od 1. januára 2013 platiť nebude, pretože ju nahradí nová euronálepka. A ako upozornila Petra Hrášková, bratislavská policajná hovorkyňa, „Policajti dopravného inšpektorátu v Bratislave sa začiatkom roku 2013 zamerajú na kontrolu týchto preukazov a na oprávnenie používať vyhradené parkovacie miesta,“ . Bodaj by aj nie, keď „Ak je vodič jeho držiteľom (preukazu-nálepky), musí si vybaviť nový na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v mieste bydliska. Ak to neurobí a odstaví auto na mieste pre invalidov, hrozí mu pokuta na mieste do 150 eur, ale v správnom konaní až do 300 eur.

ztp-eu nová nálepka

zťp-eu nová nálepka

Tak naša pomáhajúca a chrániaca štátna organizácia bude kontrolovať a postihovať ľudí, ktorí si nestihli vymeniť nálepku, ako by vyčistila vyhradené invalidné parkoviská od áut, ktoré tam evidentne nemajú čo hľadať. Chudákov invalidov sa neboja, na rozdiel od majiteľov čiernych SUV s tmavými sklami…

Mám svoju vlastnú skúsenosť. 2. januára istého roka ma policajti kontrolovali na vjazde na rýchlostnú cestu za Zvolenom o šiestej ráno, či mám diaľničnú nálepku. Keďže som vtedy podnikal a chcel som ju mať legálne v nákladoch, nekupoval som ju v decembri predchádzajúceho (účtovného) roka. A vtedy celoročná nálepka neplatila do konca januára nasledujúceho roka, ako je to konečne teraz. Našťastie som ju kúpil chvíľu predtým na benzínovej pumpe. Som divný, keď si myslím, že takto sa policajti chovať nemajú?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.