web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Bože, to boli zas drísty

Autor: admin - jan• 23•2013

Bože, to boli zas drísty Dnes ráno, po dlhých mesiacoch, moju ženu napadlo pustiť rádio… Mali sme cestovať, vonku čerstvo nasnežené, tak že si vypočujeme dopravný servis. No ale tie hlúposti a kaleráby okolo toho, čo som si musel vypočuť. Ako by som to mal za trest.

Počúvať autorádio som prestal pred dlhou dobou, lebo som zistil, že na dlhých cestách ma jeho sledovanie skôr unavuje, ako povzbudzuje. Všetky tie reklamy, snaha moderátorov upútať pozornosť, poplašné správy každú hodinu, zdražovanie, lúpeže, tragické nehody, no skrátka som radšej jazdil bez rádia a bez hudby a doma som bol menej unavený, ako v minulosti.

Doma rádio nehralo ešte dlhšie. Na to, koľko je hodín a kedy mi treba z domu odísť, na to mám hodiny a nemusím byť v strese a počúvať, ako dnes. Vonku zima, sneh, moderátor upozorňuje na možnosť pošmyknutia sa, moderátorka kontruje zimou a možným prechladnutím, na to moderátor „našiel“ riešenie v podobe vitamínov. Samozrejme syntetických, kanadských, v tabletkách. Potom reklama na krvný tlakomer. Ako keby pravidelné meranie tlaku malo ten tlak liečiť. Skôr vyplaší všetkých dôchodcov a už dopredu ho majú vysoký. A potom kupujú tabletky na zníženie tlaku, namiesto toho, aby žili pokojne a menej solili a jedli polotovarové sr@čky s glutamátom… Tak pod vplyvom reklamy nosia za potraviny ušetrené prachy do lekárne. Neviem, či im za to nadávať do hlúpych alebo ľutovať, oklamaných.

No a čas medzi ohlásenými a neohlásenými no nápadnými reklamami vyplňujú správy, ktoré človeka tiež rozčúlia a bez ktorých sa dá v pohode existovať, vypĺňa muzika. Ešte že nepočúvam rádio často a celý deň, lebo si pamätám, že som jednu pesničku počul päťkrát za deň… A medzitým tie duchaplné reči moderátorov. Ja viem, že keď už sú tam, tak by mali aj dačo povedať. Ale za každú cenu byť vtipný?

Skrátka som to rádio po chvíli vypol a aj keď platím koncesionárske poplatky, skryté za platbu za elektrickú zásuvku, dlhú dobu ho zase nezapnem. Nič múdre ani dôležité tam nemajú a bez toho ostatného ta budem.

Vyskúšajte aj vy. Vypnite rádio a zistíte, že vám nič dôležité neujde. Len budete žiť oveľa pokojnejšie a spokojnejšie.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.