web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pípajúce nákladiaky

Autor: admin - jún• 14•2015

Niektoré bezpečnostné opatrenia, zavádzané z popudu EÚ, mi idú riadne na nervy. V oblasti dopravy sú to dve. Oranžové majáky na nákladných autách vo výške očí a pípanie pri cúvaní. Kto išiel po diaľnici alebo hlavnej niekoľko hodín v daždi alebo snežení za nadmerným nákladom a musel sa pozerať na to blikajúce oranžové svetlo, mi dá za pravdu. Nie vždy totiž v takej situácii môžete blikajúci náklaďák bezpečne predbehnúť.

Kedysi sa výstražné majáky dávali na strechu nákladného auta. Z diaľky sme ho zaregistrovali, z blízka nám do očí nič neblikalo. No ktorýsi múdry úradník rozhodol, že aj zblízka musíme byť upozorňovaní na to, že je pred nami nadrozmerný alebo pomaly idúci transport. Ktorý vodič si toto nevšimne, mali by mu zobrať papiere. Rovnako ako úradníkovi, ktorý takýto stupídny návrh vymyslel a schválil.

oranzovymajak

Ďalšou skvelou vecou je v noci o jedenástej pípajúci náklaďák na tichom sídlisku, ktorý doviezol tovar do supermarketu. V lete chcete spať pri otvorenom okne, ale vyrušuje vás buď banda neprispôsobivých alebo pípajúce náklaďáky. Pritom ani pípák, automaticky sa spínajúci pri cúvaní nákladného auta alebo pracovného stroja nedokáže zabrániť nehode.

Nedávno som bol pri raňajkách prinútený sa pozrieť von oknom práve takým pípaním. Jedna dodávka stála na kraji úzkeho parkoviska, druhý malý nákladniak k nemu pomaly cúval. A pípal. Po ľavej strane dodávky išli dvaja chodci. Zrazu si zmysleli, že im lepšie bude vyhovovať pravá strana parkoviska a vošli do asi dvojmetrovej medzery medzi stojacou dodávku a cúvajúcim nákladiakom!

Viem si predstaviť zdesenie vodiča auta, ktorému zo spätného zrkadla zmizli ľudia a mohol len tušiť, kde sa nachádzajú. Na chvíľu zastal, kým sa tí dvaja debili bez pudu sebazáchovy, adepti na Drawinovu cenu, neobjavili na druhej strane auta a on mohol nacúvať k dodávke.

Ako ukazuje aj tento príklad, žiadne nariadenie EÚ nás neochráni. Môžu eurokrati vykrikovať svoje obľúbené keby to malo zachrániť jediný ľudský život! Rozumný človek nevojde medzi dve veľké autá a blbcovi v tom nezabráni ani hlasné varovné pípanie. Príroda je rozumná, nedovolí debilom sa rozmnožovať. To len Eurobyrokrati bránia evolúcii v mene čoho vlastne?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.