web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Moderný autostop

Autor: admin - mar• 17•2013

Moderný autostop Ako vysokoškolák som rád cestoval stopom. Bolo to pohodlnejšie a rýchlejšie, ako vlakom a spoznal som veľa rôznych ľudí a vyskúšal veľa rôznych áut. Precestoval som tak pol Slovenska a pol Čiech. Vtedy som si dal sľub, že keď budem mať auto, budem brať stopárov. Internet mi to umožňuje.

Možno jazdím veľa v noci, ale stopárov veľa nevídam. Beriem skoro každého, pokiaľ nemám na prvý pohľad z neho zlý pocit. Pretože som často v aute sám, uvítam spolujazdca na kus reči. Najradšej som, keď v ruke stopára vidím tabuľku s nápisom, kam sa chce dostať.

Teraz je to oveľa jednoduchšie s pomocou stránky www.nasadni.sk. Vodič po zaregistrovaní zverejní termín a trasu svojej cesty a registrovaný spolujazdec sa môže na takúto cestu nahlásiť. Vodič určuje aj príspevok an palivo, ktorý požaduje od spolujazdcov, takže to nemusí byť cestovanie úplne zadarmo, ale rozhodne lacnejšie a pohodlnejšie, ako vlakom alebo autobusom.

Aby sa predišlo nejakým problémom, každý vodič i spolujazdec môže po skončení cesty hodnotiť toho druhého a tým jednotliví vodiči aj spolujazdci získavajú akýsi rating do budúcnosti.

Pozdáva sa mi tento systém a verím, že má budúcnosť. Vidím, ako pribúdajú registrovaní aj počet plánovaných ciest. Možno sa raz stretnem aj s vami v mojom aute pri niektorej svojej ceste do diaľav.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.