web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Mbank znova mení podmienky

Autor: admin - jan• 27•2015

Od 1. marca 2015 opäť internetová banka mBank mení podmienky a zavádza nové praktiky. Zmeny sa týkajú používania debetnej platobnej karty VISA a či sú to zmeny k lepšiemu alebo zhoršeniu, teda či budete platiť menej alebo viacej, záleží práve od spôsobu, ako so svojím účtom a platobnou kartou narábate.

Kedysi boli platobné karty veľkou exkluzivitou a za možnosť nenosiť pri sebe svoje peniaze si banky dávali dobre zaplatiť. Aj dnes sú banky, ktoré sa snažia podojiť vás na poplatkoch za to, že používate svoje vlastné peniaze! A snažia sa vám nanútiť lacnejšie, teda za menej poplatkov, kreditné karty, teda používať cudzie peniaze. Nezdá sa vám to choré?

Pred rokmi na náš trh vstúpila mBank, internetová banka bez kamenných pobočiek, ktorá zaviedla účet zadarmo a k nemu zadarmo platobnú kartu. A nie hocijakú. Embosovanú VISA Classic s dobou platnosti tri roky. V čase, keď iné banky vydávali podobnú kartu na dva roky a platili ste aj za jej vydanie aj mesačný poplatok za jej používanie.

Neskôr mBank zaviedla obmedzenie počtu výberov hotovosti v závislosti od sumy platieb kartou. Dnes je situácia taká, že musíte kartou VISA zaplatiť v ktorejkoľvek predajni pomocou terminálu aspoň 80 eur v rámci mesiaca, aby ste mali možnosť jedného výberu hotovosti z bankomatu zdarma. Jedno či doma či v zahraničí. Inak zaplatíte poplatok od 1,30 eur vyššie. Ak miniete kartou 120 eur, už máte výbery dva, za 200 eur sú to výbery štyri. Všetko navyše zacvakáte. Treba povedať, že do mesačného obratu kartou sa počítajú aj platby cez internet, či už kartou priamo alebo Paypalom, napojeným na túto kartu.

mbank

Od začiatku marca ale môžte jeden krát do mesiaca vybrať z bankomatu kartou hotovosť úplne bezplatne. Po minutí kartou za tovar a služby 120 eur v mesiaci budete mať dva výbery k dispozícii.

ALE!

Ak svojou debetnou kartou neurobíte nákup aspoň za 20 eur v mesiaci, zaplatíte za vedenie karty jedno euro mesačne.

Podľa sloganu mBank bude mKonto vždy zadarmo. A majú (zatiaľ) pravdu. Iba ostatné služby si zaplatíte. Ako napríklad nepoužívanie karty. Môžete sa tomu vyhnúť vtedy, ak využívate nejaký bankový úverový produkt. Napríklad kreditku. No nepísal som to v úvode? Za používanie svojich peňazí banke platíte, ale ak si požičiate od banky jej peniaze, tak aj tie svoje máte zadarmo. Som sám, ktorému to pripadá divné?

Nečudujem sa, že banke odchádzajú klienti. No aspoň jedna dobrá správa. Ak kartu nepotrebujete, lebo ňou v obchodoch ani internete neplatíte a hotovosť si z bankomatu nevyberáte, môžete kartu zrušiť, resp. si pri otváraní konta v mBank kartu nezobrať. Otázka potom je, načo je vám konto v internetovej banke bez kamenných pobočiek, keď nebudete mať ku kontu kartu a oni nebudú mať pobočky, kde by najskôr výber hotovosti tiež spoplatnili 😀

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.