web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Veľké zmeny na poli PR článkov

Autor: admin - jan• 07•2014

placla.cz Systémy pre predaj podporných článkov na prelome rokov 2013/2014 zažívajú nebývalú zmenu. O predaji najstaršieho a najväčšieho systému Placla.cz sa vedelo celý december. Ale že momentálna dvojka na trhu, Kupčlánek.cz mení majiteľa, to bola Silvestrovská petarda!

Vedelo sa len o zmene servera a tiež to, že od 1.1.2014 je Kupčlánek.cz plátcom DPH. Hneď na Nový rok sa prestali zobrazovať affiliate bannery, tak som ich jednoducho stiahol, v domnení, že aj tak nefungujú 😉 Ale ako vždy často, všetko je inak.

Zmenu ohľadne plátcovstva DPH som uvítal, nakoľko ma čaká v blízkej dobe vystavenie faktúry za napísanie článkov na mojich weboch cez tento systém. V lete 2013 som si nechal preplatiť jednu malú faktúru a to, že firma nieje plátcom DPH ma nemile prekvapilo, lebo provízia za články bola vrátane DPH, čo mi dosť znížilo cenu za článok a teda aj príjem. Takže tento problém už ma trápiť nemusí.

Až prvé dni roka 2014 sa prevalilo, že firma sa stala nie len plátcom DPH a že celý systém, ktorý pôvodne prevádzkoval Jan Kalianko, nie len sa osamostatnil do novej firmy, ale že majiteľom tejto firmy a teda celého systému sa stal český internetový podnikateľ Michal Kubíček. Moju skúsenosť s pánom Kaliankom, prevádzkovateľom internetového obchodu s topánkami, popisujem v článku na linku vyššie. S pánom Kubíčkom som mal tiež raz tú česť. Obchoduje aj s doménami a keď som raz prejavil záujem o jednu nenápadnú tuctovú doménu, prišla mailom odpoveď práve od neho s cenovkou 3.000 eur. Nech si ju nechá, ale aspoň vieme, odkiaľ zobral 10.000 eur na nákup Kupčlánek a zvyšok do milióna českých korún, ktoré plánuje do systému investovať.

A potom nech niekto povie, že internet sú len hry a porno. Prachy sú to a podľa tých, ktorí to s ním (s internetom) vedia, poriadny balík.

No ale aby som nezabudol na jednotku na trhu PR článkov Placla.cz. Ako som spomínal vyššie, je na predaj. A jedným zo záujemcov bol práve Kubíček. Podľa internetových diskusií to vyzeralo, ako hotová vec. Som zvedavý, či sa Placla nakoniec predá a ak, komu. A hlavne, aký bude jej ďalší osud. Predsa len generovali články písané cez Placlu asi polovicu mojich tržieb za články, tak by som nerád o tento zdroj prišiel. Hoci sa zdá, že Kupčlnek.cz už prvé dni generuje viacej práce. Objavili sa dopyty na nové články.

A čo ma prekvapilo ešte viac, v jeho affiliate programe sa mi poradilo nazbierať pár desiatok eur za pol roka 😉 Takže tie bannery predsa len vrátim späť.

placla

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

2 komentáre

  1. Michal Kubíček píše:
    Firefox 28.0 Firefox 28.0 Windows 8.1 x64 Edition Windows 8.1 x64 Edition

    Domény bezne za 3000 Euro nenabizim, ale co odpovedet za nabidku, kde jste za modely-rc.sk chtel dat 9 Euro:-)?

    • admin píše:
      Firefox 16.0 Firefox 16.0 Windows 7 Windows 7

      Možno by za to stálo napísať, kedy to bolo 😉 V tom čase internetovým marketingom nepobozkaný som mal chuť opäť rozbehnúť projekt pre všetkých modelárov, ktorý som už raz spravil, ale vďaka „vnútorným vzťahom“ medzi modelármi a „modelármi“ došlo k rozbitiu celého informačného webu a atomizácii celého spoločenstva. Navyše „poradcovia“ vedenia si domény registrovali na seba, nie na zväz. Keďže aj prvý raz som všetko robil zadarmo, tak investovať stovky eur len do domény sa mi nechcelo. Navyše na stránku s ponukou domén som narazil vtedy úplnou náhodou a ešte som nevedel, ako beží tento biznis 😉

      Dnes už sa píše iný rok, ja mám iné skúsenosti a iné možnosti. Zrejme aj vy. Ale oceňujem vášho pamatováka či mailový archív 😉 A teším sa na ďalšiu spoluprácu.