web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

mBank opäť mení podmienky

Autor: admin - aug• 01•2013

bankomat Neviem, ako je to v iných bankách, využívam len tri a o ďalších dvoch mám informácie, ale mám pocit, že najčastejšie mení podmienky a sadzobník poplatkov práve mBank. Samozrejme v neprospech klientov. Nie inak tomu je tak v sadzobníku, ktorý bude platiť od jesene 2013.

Dotýkať sa bude výberov v hotovosti z bankomatov. Ešte dosť veľa ľudí používa na platby hotovosť, hoci im výplata či iné príjmy chodia bezhotovostne na účet. Či už sa jedná o malé platby (jedno pivo podvečer), ktoré sa nevyplatí cálovať kartou najmä predávajúcemu, alebo na predajnom mieste jednoducho nemajú platobný terminál (nechcú ho pre vysoké poplatky banke vzhľadom na počet a objem transakcií) alebo ako kupujúci netúžim po tom, aby každá moja platba a tým aj pohyb po krajine bol kdesi zaznamenaný a niekdy prípadne zneužitý. A že k takým sledovačkám a neoprávneným použitiam dochádza, máme príkladov dosť.

Aké boli poplatky v mBank kedysi

mBank sa na Slovensko hrnula bombastickou reklamou, v ktorej bolo všetko zadarmo. Vedenie účtu, príjem aj výdaj peňazí bezhotovostne na účte a aj výbery z bankomatov. Síce len prvé štyri, ale boli.

Neskôr sa zmenili podmienky. Prvý výber zdarma, každý ďalší za eurodvadsať. Ale za platbu kartou nad 200 eur pribudol ďalší výber zdarma, za tri stovky zas a posledný, štvrtý výber bol za platby nad 400 eur v mesiaci. Bežnom mesiaci.

Nové poplatky mBank

Pre držiteľov hlavnej debetnej karty k účtu mKONTO a mKONTO Biznis vstúpia do platnosti nové podmienky bezplatných výberov z bankomatu:

– 1 výber z bankomatu v SR alebo v zahraničí v mesiaci zadarmo, ak objem platieb debetnou a kreditnou kartou zákazníka dosiahne čiastku 80 €.

– 2 výbery z bankomatu v SR alebo v zahraničí v mesiaci zadarmo, ak objem platieb debetnou a kreditnou kartou zákazníka dosiahne čiastku 120 €.

– 3 výbery z bankomatu v SR alebo v zahraničí v mesiaci zadarmo, ak objem platieb debetnou a kreditnou kartou zákazníka dosiahne čiastku 160 €.

– 4 výbery z bankomatu v SR alebo v zahraničí v mesiaci zadarmo, ak objem platieb debetnou a kreditnou kartou zákazníka dosiahne čiastku 200 €.

Cena nad rámec voľných výberov ostáva nezmenená – 1,20 €.

V praxi to teda bude od 1. októbra 2013 tak, že žiadny automatický výber zadarmo neexistuje. Aby ste mohli raz v mesiaci vybrať svoje vlastné peniaze z banky, musíte za to banke zaplatiť. Alebo urobiť platby za 80 eur. Druhý a tretí výber bez poplatku síce dosiahnete skôr, ale. Funguje je to tak, že kto má veľa peňazí a veľa míňa, neplatí takmer nič, kto málo zarába a teda aj málo platí, tak si za to všetko ešte aj zaplatí. Nie je čas poobzerať sa po novej banke?

Musím pripomenúť, že za platby kartou sa v mBank považujú nie len platby platobnými terminálmi v obchodoch, reštauráciách či benzínových pumpách, ale aj platby kartou cez internet, či už priamo kartou alebo cez Paypal, ak je k nemu táto karta priradená.

Mnoho ľudí má účet v mbank ako sekundárny, často práve pre možnosť platby VISA kartou alebo Paypalom. A občas si peniaze vyberú z bankomatu. Pre takýchto ľudí je nová poplatková politika mBank nepríjemná a neprijateľná. Odhadujem, že títo ľudia sa budú snažiť mať na účte čo najmenej peňazí, ktoré si nebudú musieť v prípade potreby vyberať za poplatok. Neviem, či na tom banka zbohatne. Pretože dnes sa nič nerobí pre ľudí, dnes sa robí len to, na čom sa dá zbohatnúť. Všetko však má svoje hranice a hranice férovosti mBank práve prekročila.

Kedysi som mBank veľmi doporučoval. Dnes už to neurobím. mBank si to nezaslúži.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.