web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Poistiť si život?

Autor: admin - mar• 27•2014

Máte poistené svoje auto? Nemyslím na povinnú poistku, ale havarijnú. A máte poistený svoj byt alebo dom? Väčšina ľudí, čo poznám, by odpovedala kladne. Dokonca poznám ľudí, čo si poistili svoj úver. Alebo schopnosť splácať faktúry za mobil. A čo svoju budúcnosť, tú ste si poistili?

Poistiť si je možné dnes takmer všetko. Celebrity si poisťujú nohy, zadok alebo silikóny, my obyčajní ľudia si poisťujeme to, čo je pre nás dôležité. Ale poistenie a nie je žiadny moderný vynález, ako by sme si mohli myslieť. Prvé zmienky o poistení pochádzajú už zo staroveku.

Obchodníci, putujúci či už po súši v karavánach, alebo po mori v lodiach, si v neistých časoch vzájomne pomáhali tak, že sa spolupodieľali na stratách, spôsobených či už poškodením lode alebo inou nehodou, možno aj lúpežným prepadnutím. Veľmi dobre vedeli, že sa to raz môže stať každému a vtedy je pomoc najcennejšia.

Dnes je okrem poistenia svojho majetku úplne bežné aj zabezpečenie svojej rodiny pre prípad straty príjmu, ktoré poznáme ako životné poistenie. Zrejme nikto z nás nechce, aby sa nám niečo stalo. Na druhej strane ani nechceme, aby trpeli ľudia, ktorých máme najradšej, keď nás postihne nehoda.

nehoda

Bohužiaľ, udržať si dnes svoj životný štandard a financovať štúdiá svojich detí, aby sa neskôr dokázali sami postaviť na vlastné nohy a žiť podľa svojich predstáv, stojí nemalé prostriedky. A len málokto má rezervy v takej výške, aby to dokázal financovať niekoľko rokov. Preto je rozumné v časoch hojnosti myslieť na zadné vrátka, myslieť na horšie časy a pripraviť sa na to, keď prídu. Životné poistenie je práve takou prípravou na dni menej veselšie, ktorá pomôže prekonať krátkodobé ale aj dlhodobé ťažkosti.

Keď šťastne preplávate všetkými nástrahami života, nasporená suma, ktorú v sebe obsahuje životné poistenie, vám môže spríjemniť jeseň života. Aby ste neboli odkázaní len na to, čo vám štát dá na starobu a nemuseli čakať, koľko sa mu uráči pridať vám na Vianoce, aby ste mali na kapra.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.