web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Mať úžitok z úrody v okolí

Autor: admin - sep• 09•2013

Koniec leta je časom zberu úrody na poliach a v záhradách. A aj keď nebývate na vidieku, môžete mať z tohto zberu úžitok aj vy a to vás nenabádam, aby ste na poliach kradli. Jednoducho tu je možnosť, ako sebe zadovážiť naozaj kvalitné ovocie a tým nazbierať vitamíny na nadchádzajúcu zimu.


Je prirodzené získavať vitamíny z ovocia a zeleniny a nie zo syntetických tabliet. Rovnako je prirodzené v tomto čase jesť marhule a broskyne, jablká a hrušky, slivky a hrozno a nenapchávať sa banánami, ktoré boli zbierané ešte zelené, aby prežili cestu do stredu Európy. Myslím si, že Príroda múdro zariadila, že v kraji, kde žijeme, sa urodí ovocie a zelenina taká a vtedy, akú a kedy potrebujeme.

Na vyhľadanie zdroja dobrých potravín môžete použiť internet. Nie, nebojte sa, nechcem vám ukázať, ako pomocou satelitov zistiť, kde ešte nestihli pozbierať úrodu a predbehnúť ich. Práve naopak. Ukážem vám, ako zistiť, kde už majú všetko pozbierané, uskladnené a pripravené, kedy prídete.

Jednoducho si kliknite na odkaz www.poctivepotraviny.sk a vyhľadajte si vo svojom okolí farmára, ktorý ponúka svoju úrodu na predaj. Alebo si pozrite súkromnú inzerciu, komu sa v záhrade urodilo o trochu viac, ako dokáže jeho rodina spotrebovať. Ale nie len ovocie a zeleninu tu môžete získať. Klobásky? Mlieko? Vajcia? Na čo si len spomeniete.

Keď raz ochutnáte poctivé potraviny z domáceho hospodárstva, nebudú vám chutiť ovocie a zelenina zo supermarketov. Ani klobása a syr. A verte, že nebudú chutiť ani vaším susedom. A už nemusíte za mesto jazdiť sám, už sa môžete podeliť alebo striedať každú sobotu niekto iný a všetci aj ušetríte aj dobre nakúpite. To, že dáte zarobiť niekomu zo susedstva a nie nejakému zahraničnému majiteľovi reťazca, ktorý aj tak iba zdiera aj svojich zamestnancov aj zákazníkov, je iba vedľajší, no možno príjemný, efekt.

Tak čo, ešte stále chcete jesť tie chemické blafy z hypermarketu, keď máte „za rohom“ poctivú farmu a jej poctivé potraviny?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.