web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kozmetika z prírody má tradíciu

Autor: admin - mar• 25•2016

Časy drsných zarastených mužov skončili. No na druhej strane málokomu sa páčia vyvoňaní ulízaní muži bez štipky mužnosti. Muž by mal slušne vyzerať, byť trochu upravený a pôsobiť príjemným dojmom. K tomu treba samozrejme čisté a dobre padnúce oblečenie podľa aktuálnej príležitosti a neuškodí trochu tej kozmetiky. Akú si však v tej záplave, ktorú nám obchody a reklama ponúka, vybrať tú svoju?

Kedysi nám stačilo jedno mydlo, jedna zubná pasta a jedna voda po holení. Dnes o naše peniaze súperí množstvo výrobcov ešte väčším množstvom rôznych typov kozmetiky na každý mysliteľný druh pokožky. Len nie som presvedčený o tom, že chcem na seba dávať toľko chemických prípravkov, aby som vylepšil svoju tvár, vlasy alebo inú časť tela. Moja predstava o kvalitnej kozmetike je úplne iná.

Stáročia ľudia využívali na liečenie aj úpravu zovňajšku prostriedky, ktoré im ponúkala príroda. Bylinkové odvary na osvieženie aj liečenie chorôb tu boli oveľa skôr, než k nám z Číny dorazil „anglický vynález“ čaj. Výťažky z rastlín a koreňov zmiešané s masťou sa používali na ošetrenia kože s úspechom dávno pred tým, než sa objavili prvé lekárne a drogérie.

Lenže behať po lúkach a zbierať rastliny, vykopávať korene a sušiť ich a potom spracovávať je náročné, každý máme povinnosti v zamestnaní či voči rodine. Je dobré vedieť, kde rastie ktorá rastlina a na čo slúži, ktoré problémy odstraňuje, ale kvalitná bio kozmetika sa dá bežne kúpiť. Keď chcete pri udržiavaní svojho zovňajšku využívať stáročiami osvedčené produkty a žiť zdravo, stačí si len správne vybrať. Výhovorka, že vo vašej drogérii takéto produkty nemajú, dnes neobstojí. Na internete je každý produkt vzdialený od vás len niekoľko klikov myši a kuriér vám už na druhý deň môže zvoniť pri dverách a odovzdať vám balíček s kvalitnou kozmetikou pre vás aj vašu rodinu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

One Comment

  1. Saša píše:
    Google Chrome 49.0.2623.87 Google Chrome 49.0.2623.87 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

    Kozmetika z prírody je dar, ktorý by si mala vážiť každá žena. Je to prirodzenejšie ako chémia, ktorá môže často pleti škodiť.