web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ako poďakovať blogerovi

Autor: admin - feb• 08•2013

Ako poďakovať blogerovi Tiež ste pri surfovaní po internete narazili na blog, ktorý vám poskytol mnoho užitočných informácií a cítili ste vnútorný pocit, že by ste sa mali tomuto blogerovi nejako poďakovať? Odmeniť ho za jeho prácu, ktorú si dal so zozbieraním a zverejnením užitočnej informácie a podporiť ho, aby tak urobil aj v budúcnosti a pomohol nie len vám?

Lenže ako to urobiť, aby to bolo rýchle, nenáročné a pritom zmysluplné? Poslať peniaze bankovým prevodom by šlo, ak by ste poznali číslo blogerovho účtu a ak by poplatky vo vašej banke neboli blízke sume, ktorú chcete poslať. Toto všetko rieši známe tlačítko „Donate“ ktoré vídať na niektorých stránkach. Majiteľom účtu Paypal umožňuje poslať akúkoľvek malú sumu inému majiteľovi Paypalu bez poplatku, len prijímateľ zaplatí cca 5% z prijatej sumy. Čo ak ale vy nemáte Paypal?

Iste ste si všimli, že takmer každá www stránka či blog obsahuje reklamu. Niektoré viac, iné menej. V posledných rokoch takzvanú bannerovú reklamu nahradila PPC reklama. Teda namiesto zobrazovania obrázkov s platením za počet zobrazení sa zobrazujú obrázky alebo texty s platením za kliknutie a teda privedenie návštevníka stránky či zákazníka eshopu. A hoci blogeri „žijú“ z tejto reklamy, pravidlá reklamných systémov priamo zakazujú blogerom nabádať návštevníkov a čitateľov ich stránok, aby na reklamy klikali. A preto to ani ja nerobím.

PPC reklama býva kontextová. Teda zobrazuje sa reklama na produkty relevantné k obsahu stránky alebo blogu. Je teda pravdepodobné, že ak čítate blog o tlakových hrncoch, tak vás reklama na tlakový hrniec môže zaujať a kliknete na ňu a je pravdepodobné, že si ho aj kúpite. Ak si pozriete viacero blogov, kde sa PPC reklama objavuje a autori sa neboja o tom písať, dozviete sa, že s tým klikaním na reklamy to je nieje až také slávne a PPC reklama „zarobí“ blogerovi na hosting a prevádzku blogu. Rozhodne z toho nemôže vyžiť.

Napriek tomu, ak sú na blogu pre mňa užitočné informácie, občas na reklamu kliknem. Nepotrebujem nijaké nabádanie na to, aby som sa mu poďakoval. Chcem prísť na jeho blog aj nabudúce a rád si prečítam užitočné alebo zaujímavé informácie. Takže mám záujem, aby si hosting a doménu platil aj budúci rok a aby to nemusel „ťahať“ z vlastného vrecka. Dosť, čo venuje čas svojmu blogu a najmä nám, jeho čitateľom.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.

2 komentáre

  1. Tesy píše:
    Opera 12.14 Opera 12.14 Windows 7 Windows 7

    Někdy může být jistým „poděkováním“ i šíření nějaké článku či celého webu dále (například sdílení odkazu na sociálních sítích apd). Určitě to člověka potěší, když prochází internetem a tam někteří uživatelé odkazují na jeho stránky 😉

  2. AlesN píše:
    Google Chrome 25.0.1364.97 Google Chrome 25.0.1364.97 Windows 7 x64 Edition Windows 7 x64 Edition

    Každý tvůrce zajímavého obsahu si dle mě zaslouží být nějak odměněn za svou práci a nemusí to být nutně jen finančně. Jak už bylo zmíněno komentářem výše, blogerovi pomůže i to, pokud jeho obsah někdo sdílí a doporučuje dále. Peníze to sice z krátkodobého hlediska nenahradí, ale z dlouhodobého hlediska na tom sdílení a šíření může bloger vydělat mnohem více ;-).