web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Schudnite s americkým trénerom

Autor: admin - júl• 24•2013

Schudnite s americkým trénerom Televízne kanály sa predháňajú v tom, ktorý nám ukáže tučnejšieho človeka a jeho rýchlejšie schudnutie. Tieto americké programy, kde vystupuje okrem tučného nešťastníka aj špecialista na chudnutie – tréner sa nás snažia presvedčiť, že ak naozaj chceme, ak máme motiváciu, ak máme cieľ, dokážeme rýchlo schudnúť veľké množstvo kilogramom. Je to ale zdravé?

Tréner doslova naháňa tučného človeka, ženie ho najskôr po chodníku, neskôr po schodoch, núti ho behať až do úplného vyčerpania a obmedzuje nešťastníkovi množstvo jedla, aby prijal menej energie, ako doteraz a vydal oveľa viac, čím zhodí prebytočné sadlo a zmenší svoju konfekčnú veľkosť.

Nadváha, tučnota, je problémom najmä pre srdcovo-cievny systém a kĺby človeka. Bedrové kĺby, kolená, členky, to všetko musí nosiť veľkú záťaž a navyše tučný človek má veľa tuku, ale minimum svalov. A takéhoto človeka nútia v televíznej show behať!

Schudnite s americkým trénerom

Schudnite s americkým trénerom

Celá tá televízna zábava na účet niekoho neznámeho a bezvýznamného nemá nič spoločné s medicínou alebo zdravým prístupom k človeku. Namiesto toho, aby ho naučili vyberať si medzi potravinami a obmedzili mu syntetické náhražky bez výživovej hodnoty mu upierajú jedlo. Namiesto systematického pomalého naberania svalovej hmoty a postupného uberania tuku nútia chudáka do úmoru behať. Trénerovi s jeho štábom sa síce podarí za pár týždňov znížiť hmotnosť človeka o desiatky kilogramov, ale že mu poškodia zdravie, to im je jedno. Že ho nenaučia po svojom odchode zdravo žiť a udržať si kondíciu aj hmotnosť im nevadí. Show sa skončila, ideme ďalej.

By ma naozaj zaujímalo, čo televízie produkujúce aj vysielajúce takéto programy naozaj sledujú.

Zaujímavé, že sa u nás na obrazovke už dlho neobjavil program českej produkcie „Jste to, co jíte“, ktorého účastníci dosahovali dlhodobo priaznivé výsledky aj po rokoch od skončenie nakrúcania programu, v ktorom účinkovali.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.