web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Zase budú voľby

Autor: admin - jún• 21•2018

Práve som sa chystal vychutnať si svoju rannú šálku kávy, keď ma vyrušil rachot za oknom. Máme síce nové okná s izolačným dvojsklom, ktoré nás chránia aj pred hlukom z ulice, ale nedalo sa nepočuť ten hukot. Tak som vstal z gauča a šiel sa pozrieť, kde je zase porucha vodovodu, plynu alebo elektriny. Pri pohľade z okna som si ale uvedomil, že sa nejedná o nijakú poruchu a jej opravu, ale že sa blížia komunálne voľby.

Malé UNC s nástavcom zbíjacieho kladiva práve drvilo betón bývalého stanovišťa smetných nádob. Toho stanovišťa, ktoré sa už vyše dvadsať rokov nepoužíva, toho stanovišťa, pri ktorom dookola stáli tehlové múriky a kde sa držali potkany a toho stanovišťa, ktoré na môj popud pred tými dlhými rokmi mesto zbavilo tých múrikov. Uff, až tak dlho trvalo pánom na radnici, aby odpratali aj ten betón, ktorý ničomu neslúži, a dali trávnik do pôvodného stavu.

Hoci o pôvodnom stave sa hovoriť nedá. Keď UNC rozbilo posledný kus betónu, vystriedal ho buldotraktor. To je taká tá univerzálna mašinka, čo na traktorovom podvozku má vpredu naberaciu radlicu a vzadu rameno s bagrom alebo iným nástavcom. Kedysi v minulom storočí bol symbolom takéhoto univerzálneho stroja „Bielorus“. Tento je modernejší, hoci ho obsluhoval starší pánko s bruškom v nových montérkach, ktorý zrejem toho belarusa aj pamätal. Nahrnul časť vylámaných betónov do radlice a druhú časť do nej nahadzoval po staru, ručne. Viac teda oddychoval, ako pracoval, zrejme už sily dochádzajú. A komu by sa chcelo bez pracovných rukavíc brať do rúk rozbité a ťažké kusy betónu. Mne teda nie. Nie som žiadna fajnovka, ale bez pracovných rukavíc na chate robím málo čo. Pre istotu a prevenciu pred zraneniami. Ale nie o bezpečnosti pri práci som chcel tento článok napísať.

Skrátka po dlhom čase zmizol betónový úplne zbytočný pľac pred panelákom, aby ho nahradilo betónové užitočné parkovisko pre osobné autá. Áut v domácnostiach pribúda a kedysi boli parkovacie miesta plánované po jednom na tri byty. To nestačí, najmä keď sú rodiny, v ktorých majú aj po dve autá. Skrátka večer nie je doma kde zaparkovať a ak sa objavia „mestkáči“ a rozdávajú pokuty za státie na tráve, tak sa to ľuďom nepáči a využívajú všetky možné kontakty a páky, aby dali magistrátu najavo, že za naše dane má stavať parkoviská a nie policajtov proti platiacim občanom.

Škoda len, že takýto stavebný ruch sa deje len raz za štyri roky, akoby náhodou pred komunálnymi voľbami na jeseň. Aby sa celé leto pred nimi stihlo „budovať mesto“. Poslanci a primátor si tak za naše peniaze robia svoju volebnú kampaň.

Takže teraz pribudne pred bytovkou päť parkovacích miest. Na ďalšie tri si budeme musieť počkať do ďalších komunálnych volieb.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.