web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Koho sa obáva polícia?

Autor: admin - jan• 18•2014

Armáda chráni štát pred útokmi nepriateľov, polícia dbá na poriadok a zákonnosť. No keď vidíte arzenál zbraní, ktorý využíva polícia, musíte sa zákonite pýtať, či to už nie je skôr armáda, ako polícia. A proti komu je tak po zuby ozbrojená? Proti komu nasadzuje pancierové autá?

Zahraničnými médiami prebehal správa o nákupe pancierovaného auto políciou v meste Salinas v Kalifornii v Spojený štátoch amerických. Obyvatelia mesta sa oprávnene pýtajú, proti komu zbrojí miestna polícia, čoho sa bojí, keď nakupuje vozidlá, odolné mínovým útokom a ťažkým zbraniam?

Historicky sa (poriadková) polícia vyčlenila z armády, hoci vo Francúzku je stále jej súčasťou, pretože proti vlastným občanom netreba ťažké zbrane, ba vo Veľkej Británii ešte pred pár rokmi používali typickí policajti vo vysokých prilbách len svoju autoritu ako „zbraň“ na udržanie poriadku.

policecar

Ak ale autorita predstaviteľa štátu nestačí, čia je to chyba? Prečo „štát“ už nemá autoritu a ani jeho predstaviteľ? A ako veľmi to musí občanov štátu hnevať, keď policajné jednotky opäť pripomínajú po zuby ozbrojené špeciálne jednotky. A čo sa ešte proti vlastným občanom chystá, keď sa polícia vybavuje vozidlami, ktoré môžu smelo konkurovať výzbroji okupačných armád? A nie len v Salinas v Kalifornii.

Vlády sa chovajú ako keby boli vlastníci obyvateľov štátu. Chvália ich, keď „demokraticky“ volia ksichty, ktoré im boli predpripravené a nadávajú do extrémistov, keď si slobodní občania v slobodných voľbách slobodne zvolia svojho predstaviteľa. Keď nahnevaný občan dá paradajkou do ksichtu voleného predstaviteľa vlády najavo svoju nespokojnosť s tým, ako sa správa politik v jeho štáte, nadávajú mu do asociála alebo ho označia za psychicky narušeného.

Najhoršie je, že policajti si nabíjajú svoje pušky nábojmi za peniaze ľudí, do ktorých sa chystajú strieľať…

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.