web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto si počká, ten sa dočká

Autor: admin - júl• 23•2013

Kto si počká, ten sa dočká Kto býva v meste v bytovke a vlastní auto, tomu netreba pripomínať, aké ťažké býva občas zaparkovať pred vlastným panelákom. Parkovacích miest je jednoducho málo, väčšina domov bola postavená ešte pred prevratom, kedy bolo áut podstatne menej a radní páni sa starajú viac o svoje kšefty, ako o blaho ľudí, ktorí ich svojimi daňami z nehnuteľností či za psov platia. Iba ak by sa blížili voľby

A tak na jeseň roku 2010, pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami, mesto rozhodlo o rozšírení parkovacích miest. Má to dve výhody. Ľudia budú z vďačnosti voliť doterajšie vedenie, ktoré sa o nich „stará“ (síce len raz za štyri roky, ale (s)prostým ľuďom stačí málo, a vedenie firiem, ktoré vďaka tomu zarobí, bude vďačne podporovať doterajšie vedenie mesta, ktoré ich živí. Akoby povedal klasik, „a takto si tu žijeme“.

Takže tesne pred voľbami sa pred bytovkou objavili mechanizmy a robotníci a rozobrali trávnaté pásy medzi cestou a parkoviskom. Vytrhali obrubníky a odstránili zeminu. Vznikol tak súvislý blok plochy a miesta navyše pre 2 x 5 áut. Pre našu bytovku celkom postačujúci počet. Vedel by som si predstaviť aj ďalšie rozšírenie, ale radnica tiež vie, že v roku 2014 budú zase komunálne voľby.

Keďže ľudia majú pamäť krátku, treba im dobré skutky dávkovať postupne, veď by ešte volili niekoho iného! Ak ste pozorne čítali predchádzajúci odstavec, písal som o odstránení trávy, zeminy a obrubníkov. Viac totiž robotníci „nestihli“. A tak sme síce mohli zaparkovať pred bytovkou o desať áut viacej, ale iba vtedy, keď sme mali na aute dosť vysoké a dosť staré pneumatiky, aby sme s nimi mohli zísť z asfaltu na kamenisté podložie po schodíku od 5 do 15 cm, podľa miesta.

No ale kto je trpezlivý, ten sa dočká. Aj my sme sa dočkali. V polovičke júla 2013 položili na kamenisté podložie bývalých trávnatých pásov jemné kamenino a drvinu zo starého asfaltu a my môžeme konečne zaparkovať na ako-tak slušnom a hlavne rovnom podklade. I keď to na prvý pohľad vyzerá, že zase „zabudli“ povrch uvalcovať a tak ho tak nejak rôzne valcujú autá svojimi kolesami, kto má malé menej, kto má veľké viacej a povrch dlho rovným nezostane. Hlavne však už neexistujú schody medzi parkovacou plochou a asfaltovou cestou, takže si neničíme pneumatiky, spojlery a nemusíme túrovať studené motory pri pokuse o výjazd. Tuším by sme mali mestu poďakovať, že za naše dane, ktorými tých darmožráčov živíme, nám teraz ostane viacej za ušetrené palivo a gumy.

Veď im dokončiť jedno malé parkovisko netrvalo ani tri roky.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.