web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Záhradný kultivátor

Autor: admin - aug• 27•2013

Každý majiteľ záhradky mi iste potvrdí, že starostlivosť o záhradku je viac zábava, ako práca. Ak sa však robí poriadne, je to zábava dosť namáhavá a nezriedka z nej aj bolí chrbát. Preto je len pochopiteľné, ak pri práci v záhrade použijeme pomôcky a náradie, ktoré nám všetko uľahčí.

Asi najviac práce zaberie príprava pôdy pred založením úrody a po jej zbere. Ryľovanie a kopanie sú práce fyzicky náročné. Práve pre pomoc pri obrábaní pôdy slúži záhradný kultivátor so spaľovacím motorom. Podľa spôsobu upevnenia hlavných zubatých diskov buď rýľuje do hĺbky alebo len povrchovo do asi 7 cm prevzdušňuje zeminu.

Najväčšou výhodou tohto šikovného pomocníka je, že sa nemusíte zohýnať, nebolí vás chrbát a robotu za vás robí benzínový štvortaktný motor Honda s nízkou hlučnosťou. Vediete kyprič pred sebou, diskami ide po zemi či v nej a len určujete smer pohybu. Mechanicky rozruší zem, pretrhá korene burín a pripraví pôdu na zapravenie hnojiva alebo na zasadenie novej plodiny.

Starostlivosť o trávnik tiež vyžaduje svoje. Kúpte si záhradný kultivátor a s ďalším príslušenstvom môžete prevzdušniť trávnik po zime a pomocou mechanických hrabličiek vyhrabať starinu z trávnika. Ľahko a rýchlo dostanete svoj trávnik do dobrej kondície a sebe ušetríte veľa síl.

Využitie kypriča je ale oveľa širšie. Jedným z doplnkových príslušenstiev k nemu je aj pluh. Potrebujete vykonať plytkú alebo hlbokú orbu na malom políčku? Pripojte radlicu ku kultivátoru a jeho motor vám pomôže. Vyoriete brázdu, akú potrebujete.

Záhradný kultivátor má hmotnosť necelých 10 kilogramov, a pretože je ľahký, aj sa ľahko ovláda. Zvláda kyprenie aj tvrdej zeminy až do hĺbky 25 cm a má malú spotrebu benzínu. Veľké množstvo príslušenstva sa ľahko a rýchlo montuje a dokáže plieť aj v úzkych riadkoch.

Tak čo, ešte máte stále chuť nechať si ničiť chrbát pri práci v záhrade alebo si radšej kúpite motorový záhradný kultivátor? Blíži sa jeseň, obdobie intenzívnych prác v záhrade. Buďte pripravený.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.