web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Ohňostroj nie len na Silvestra

Autor: admin - dec• 17•2013

Ohňostroj nie len na Silvestra Do Silvestra ešte pár dní zostáva, no v meste už počuť, ako nedočkavci skúšajú, či nakúpili správne a či bude ten ich ohňostroj najväčší rachot aspoň v ulici. Práve preto v mnohých mestách platí nariadenie, zakazujúce používať pyrotechniku mimo osláv konca roka. Ale sú aj iné príležitosti, kedy ohňostroj urobí veľkú parádu, pravda s povolením.

Ľudia majú potrebuje svoju radosť ukázať všetkým. Ale pyrotechnika nie je len zábavná činnosť. Pochádza z ďalekej Číny, kde pyrotechnika slúžila viac na vojenské účely, ako na parádu. Malé rakety poháňali šípy, veľké niesli výbušné nálože do radov nepriateľa.

Podobnosť s pôvodnými raketami má aj dnešný ohňostroj s úplne iným cieľom. Namiesto šípov nesú malé raketky drevenú alebo bambusovú tyčku, ktorá slúži ako stabilizátor ohňostrojovej rakety pri jej lete, aby sa nevychýlila zo smeru alebo nenarazila do zeme. Preto ju v nijakom prípade neodstraňujte ani neskracujte!

Posledné diely rakety pre ohňostroj majú namiesto pôvodnej náplne ozdobnú výbušnú náplň, ktorá zaistí pri konci letu pohonnej rakety explóziu farebných svetiel. Ale zdanie klame! Paráda to je len vtedy, keď k výbuchu dôjde vysoko na oblohe. Vo vašej blízkosti by to znamenalo veľké ohrozenie vášho zdravia nie len hlukom, ale aj silou náloží. Pyrotechnika je pekná, ale nebezpečná zábava. Kupujte len spoľahlivé výrobky od osvedčených firiem a pri ich používaní dôsledne dodržiavajte návod a dbajte na bezpečnosť svoju aj ľudí v okolí.

Ohňostroj

Pekný ohňostroj dokáže spríjemniť aj veľkú firemnú párty, oslavu životného jubilea alebo aj svadbu. Pre takúto príležitosť si môžete nechať pripraviť ohňostroje na mieru od renomovanej firmy, ktorá má s pyrotechnikou bohaté skúsenosti a vyškolený personál, takže ohňostroj pre vás bude len parádna zábava.

Starý čínsky vynález pyrotechnika tak dnes slúži oveľa častejšie len ukážke našej radosti a našej snahe ukázať svoju radosť čo najväčšiemu počtu ľudí. Svoje želania tak môžete napísať priamo na oblohu.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.