web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Začínate podnikať? Takto ušetríte čas aj peniaze

Autor: admin - okt• 27•2016

V začiatkoch podnikania je dobré každé jedno ušetrené euro. Teda za predpokladu, že nešetríte tam, kde sa vám to môže vypomstiť – napríklad na kvalite výrobkov/služieb, čo odradí nejedného zákazníka, prípadne na mzdách zamestnancov, čo zníži ich efektivitu. Ak ste sa rozhodli pre založenie vlastnej spoločnosti, mali by ste si dať pozor na to, kde šetríte nielen peniaze, ale aj váš čas. Tu je niekoľko tipov ako ušetriť na mieste, kde to nikoho negatívne neovplyvní.

Vážte si svoj čas

Založenie a zapísanie sídla spoločnosti do ORSR vám zaberie približne 14 dní. Dva týždne, ktoré by ste mohli využiť oveľa efektívnejšie ako pobehovaním po úradoch, motaním sa v byrokracii či vyplňovaním zložitých formulárov. Ak si svoj čas vážite a viete si predstaviť lepšie činnosti počas týchto 14 dní, nechajte založenie spoločnosti na externú firmu. Vy iba raz zájdete na daňový úrad, externej firme podpíšete potrebné dokumenty a tá vám založí eseročku i akciovku presne podľa vašich predstáv. A koľko zaplatíte? Company Consulting vám založí s. r. o. vrátane všetkých poplatkov už za 244 eur.

Chcete podnikať do 24 hodín?

Zdajú sa vám 2 týždne príliš dlho? Ak máte obavy, že by vám niekto mohol vyfúknuť váš nápad, môžete začať podnikať výrazne skôr, už do 24 hodín. Toto vám umožní kúpa už existujúcej spoločnosti. Na výber máte z troch variánt – ready made firmy, už existujúca neaktívna spoločnosť a aktívna spoločnosť. Aký je medzi nimi rozdiel? Ready made firmy boli založené za účelom ich ďalšieho predaja, takže nemajú žiadnu obchodnú históriu. Neaktívne firmy sú účtovne vyčistené, ale majú obchodnú históriu a fungujúce spoločnosti sú na trhu stále aktívne a patria medzi tie najdrahšie.

Ušetrite vďaka virtuálnej kancelárii

Mnoho začínajúcich podnikateľov si prenajíma kancelárske priestory len preto, aby získalo adresu, ktorú si môže zapísať do obchodného registra ako sídlo svojej firmy. Pričom kanceláriu v skutočnosti nepotrebujú, lebo pracujú z domu či v teréne. A takto vyhadzujú stovky eur mesačne do vzduchu. Ak patríte aj vy k nim, radšej si prenajmite efektívnu virtuálnu kanceláriu. Čo to je? Neplatíte za prenájom priestorov, ale iba za prenájom adresy, ktorú používate ako sídlo spoločnosti. A koľko? Firma Company Consulting vám ponúka prenájom virtuálneho sídla na bratislavskej adrese už od 11 eur mesačne. Chcete sa dozvedieť o tejto možnosti viac? Navštívite internetovú stránku Companyconsulting.sk.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.