web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

AAA auto otravuje aj SMS aj mailom

Autor: admin - nov• 15•2013

AAA Auto spamuje O nekalých praktikách AAA auto sa už popísalo na internete veľa. Tento nechválne známy autobazár sa poslednom čase „preslávil“ rozosielaním nevyžiadaných esemesiek motoristom, ktorý dali na niektorý z inzertných serverov svoje auto na predaj. A bombardoval ich ponukou na auto alebo na úver na auto.

Takéto SMS dostali mnohí inzerujúci auto na predaj a mnohých to pobúrilo. A aj to dali najavo vo svojich komentároch. V podstate nie len, že im AAA auto poslalo na ich inzerát o predaji auta SMS správu akože od nejakej pani, že vraj má záujem o ich auto, ale v esemeske ich táto „pani“ prosila, aby jej zavolali späť! V tejto firme tak šetria, že manipuláciou nútia svojich zákazníkov, aby im volali oni. No a celý príbeh o „výhodnom výkupe“ si môžete prečítať na odkaze vyššie.

Zrejme široká medializácia tejto podvodnej SMS kampane a následných „lámacích“ praktík tohto autobazáru spôsobila mizernú účinnosť tohto postupu, tak sa títo obchodníci uchýlili k ďalšej nezákonnej činnosti. Posielajú nevyžiadaný mail a ponúkajú svoje autá na predaj ľuďom, ktorí nie len, že nemajú záujem auto kúpiť, ale možno ani nemajú vodičský preukaz! V podstate zahltili takmer všetky mailové schránky svojou stupídnou ponukou predražených áut.

no-spam

Keď to štve aj vás a neviete, čo s tým, okrem toho, že takéto maily stále dookola mažete, je tu riešenie. Dovolím si citovať z mailu kolegovi:

Šetrenie vo veci zasielania nevyžiadaných e-mailových správ na vašu adresu. V tejto súvislosti Vás informujeme, že v rámci slovenskej legislatívy túto vec rieši zákon č. 610/2003 Z. z. o elektronických komunikáciách v § 65, nie zákon č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov. Dozorným orgánom, ktorý vykonáva dohľad nad dodržiavaním ustanovení zákona č. 610/2003 Z. z. je Telekomunikačný úrad SR (vec je teda inak kompetenčne riešená ako v ČR).

Odporúčame Vám preto priamo sa obrátiť s vašou žiadosťou na Telekomunikačný úrad SR.

S pozdravom
Úrad na ochranu osobných údajov SR
Odborárske nám. 3
Bratislava

Takže tak. Chce to podnet od viacerých ľudí a bude sa to musieť riešiť. Tu sú informácie z webu http://www.teleoff.gov.sk/

Elektronická podateľňa

Adresa elektronickej podateľne (ďalej len e – podateľňa) je: e-podatelna@teleoff.gov.sk.

E-podateľňa umožňuje aj doručovanie podaní v súlade s vyhláškou Národného bezpečnostného úradu č. 136/2009 Z. z. o spôsobe a postupe používania elektronického podpisu v obchodnom styku a administratívnom styku. V tomto prípade sa akceptujú len elektronické podania overené zaručeným elektronickým podpisom a súbory vo formátoch: TXT; RTF; PDF; PNG; TIFF;

Pre každé podanie musí byť odoslaná samostatná e-mailová správa. V predmete správy uveďte text „Podanie“.
Maximálna akceptovateľná veľkosť elektronického podania je 2 MB.

Sídlo: Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky, Továrenská 7, Bratislava
e-podateľňa prijíma elektronické podania za všetky pracoviská úradu

Ozaj, neviete, prečo webové stránky slovenských úradov majú názvy v angličtine? Sme suverénny národ a štát, a naším úradným jazykom je slovenčina, alebo sme len vazali anglosasov, ako tomu bolo posledných tisíc rokov?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.