web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

GPS sledovanie vozidiel

Autor: admin - aug• 27•2013

GPS sledovanie vozidiel Pred dvadsiatimi piatimi rokmi sa v práci každé ráno konala krátka porada, rozdelenie úloh a každý išiel „po svojom“. Ak sa na niečo zabudlo, šoféra už nebolo kde zastihnúť, iba ak za ním poslať osobné auto s odkazom. A veriť, že naozaj šiel, kam mal, nikde zbytočne nestál a nič súkromné si v práci nevybavoval. Dnešná technológia umožňuje nie len s kýmkoľvek kedykoľvek komunikovať, ale aj presne poznať polohu automobilu, kde sa práve nachádza a kam smeruje.

Ako zamestnanec s prideleným osobným automobilom som nebol rád, že poverený zamestnanec úseku dopravy kedykoľvek môže využiť monitoring vozidiel a vidieť moje auto kdekoľvek na mape Slovenska alebo Čiech. Hoci som mal svedomie vždy čisté a nejazdil som, kam som nemal nariadené, občas mi niekto šplechol do tváre, že zrovna pomaly nejazdím. Monitoring vozidiel pomocou GPS totiž vyhodnotil nie len maximálnu rýchlosť, ktorou som šiel, aj úsek, kde to bolo, ale aj priemernú rýchlosť za zvolené obdobie. A samozrejme všetky miesta, na ktorých som zastavil a vypol motor. Či už to bolo tankovanie, odpočinok alebo nákup v meste.

Úplne iný pohľad na GPS monitoring vozidiel má človek spoza počítača, keď je on ten, kto sleduje efektívnosť prevádzky autoparku. Osobne som poznal mnohých vodičov kamiónov a tak som si ráno pri káve pustil GPS monitoring vozidiel medzinárodnej dopravy a vedel som, kde sa ktoré auto práve nachádza, v ktorom štáte a v ktorom meste alebo na ktorej diaľnici a do ktorého závodu smeruje.

Monitoring vozidiel šetrí náklady

Samotný fakt, že majú vodiči v autách inštalovaný GPS monitoring vozidiel spôsobí, že nerobia čierne jazdy, dodržiavajú rýchlosť a najmä vodiči malých dodávok alebo osobných automobilov nezneužívajú pridelené autá. Pokiaľ vozidlo disponuje prepínačom pre záznam služobných a súkromných jázd, je potom veľmi ľahké vyhodnotiť súkromné jazdy a náklady na ne aj s príslušnými zrážkami zo mzdy podľa príslušnej dohody zamestnanca a zamestnávateľa. Náklady na vozidlo, jeho prevádzku a servis aj pohonné hmoty sú nie malé a vo vysoko konkurenčnom prostredí je potrebné mať náklady pod kontrolou. GPS monitoring vozidiel tomu výrazne pomáha.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.