web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

V Tatrách si oddýchnem rád

Autor: admin - jún• 01•2017

Možno preto, že sa do Tatier nedostanem často, som vždy rád, keď sa mi to podarí a môžem v nich stráviť trochu času. A keď hovorím o Tatrách, mám na mysli vždy Vysoké Tatry, hoci pár peších túr som absolvoval aj v Nízkych Tatrách. Ale Vysoké Tatry som prešiel kompletne na bicykli a taká dovolenka v Tatrách sa mi veľmi páčila. A určite by som si ju znova zopakoval.

Prvý raz som Vysoké Tatry navštívil so školským výletom. V dospelosti som niekoľkokrát prechádzal autom okolo a tak som si našiel čas aspoň na kávu v Smokovci. Pobyt v tomto prostredí mi vždy urobil dobre na duši. Potom som mal možnosť stráviť tu tri týždne a Vysoké Tatry som spoznal celkom dobre. Nie som typ, čo sa lomí po skalách, to nie je moja šálka kávy, zato som s bikom prešiel každú cestu, na ktorej je to povolené. Už vtedy som si zaumienil, že niektorý rok bude dovolenka v Tatrách mojím spôsobom relaxu.

Samozrejme, že som si najskôr musel zohnať dobré ubytovanie. Tatry ponúkajú mnoho hotelov a penziónov, ale ja som hľadal taký, ktorý je vhodný pre cykloturistov. Našiel som si medzitým aj novú priateľku a kúpili sme si nové bicykle. Naša prvá spoločná dovolenka v Tatrách bola skvelá.

Šalviový prameň

Ešte ma pár razy moje pracovné povinnosti zaviedli do blízkosti Vysokých Tatier. Vždy, keď sa dalo, aspoň som prešiel cestou cez Smokovce a zastavil sa na kávu a krátky oddych. V piatok som ale využil hotely v Tatrách a zostal tu minimálne do soboty, keď nie na celý víkend. Prechádzka po Tatranskej Lomnici či Štrbskom Plese, dobré jedlo a čerstvý vzduch mi vždy zlepšili náladu.

Takže aj teraz keď uvažujem, že by som si oddýchol od pracovných povinností, behá mi po rozume dovolenka v Tatrách. Pár rokov už som tam nebol, tak je najvyšší čas to napraviť a skontrolovať, čo zo starého tam zostalo dobré a čo nového pre návštevníkov Vysoké Tatry pripravili.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.