web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Pripravte sa na novú moto sezónu a investujte do kvalitnej moto výbavy

Autor: admin - mar• 26•2019

Počasie nie je ešte ktovieako stabilné, majitelia dvojkolesových tátošov sa už ale pomaličky pripravujú na novú sezónu. Oficiálny začiatok jari je tu onedlho a práve preto by sa patrilo skontrolovať si moto výbavu, či je všetko v 100% stave.

Moto rukavice

Pri jazdení na motorke nie sú motorkári tak chránení, ako šoféri jazdiaci v autách. Sú vystavovaní vonkajším teplotám, poveternostným podmienkam, ale aj nebezpečenstvám číhajúcich na cestách. Okrem kvalitných búnd a prilieb by mali motorkári myslieť aj na ochranu rúk. Rukami ovládajú svoje motorky a práve preto musí byť táto časť tela dostatočne chránená. Chránené by mali byť predovšetkým kĺby. Mali by byť takého materiálu, ktorý tlmí náraz ruky na asfalt. Moto rukavice musia okrem ochrany rúk poskytnúť aj kvalitné odvetrávanie potu. Rukavice by mali chrániť a tlmiť nárazy, no zároveň by mali byť z takého materiálu, ktorý je vzdušný.

Dávajte si veľký pozor na výber rukavíc na motorku a vyberte si naozaj len tie najkvalitnejšie rukavice na motorku.

Moto obuv

Motorka sa ovláda nielen rukami, ale aj nohami. Motorkári si preto musia dávať pozor na to, aby moto obuv, ktorú si vyberú, bola pevná, veľkosťou vyhovujúca a zároveň mala spevnenú časť, ktorá je najviac háklivá. Ak plánujete kúpiť novú moto obuv, všímajte si predovšetkým to, či je spevnený členok a aké zapínanie má moto obuv, ktorú ste si vybrali.

Všímajte si aj špičky moto obuvi, ktoré musia byť tiež spevnené. Tlakom by sa nemali deformovať.

Najkvalitnejšiu moto obuv nájdete v ponuke kožených čižiem na motorku.

Pripravte sa na novú sezónu a skontrolujte si predovšetkým, či je v dobrom stave vaša moto obuv a či moto rukavice nie sú prederavené, alebo zodraté.

Nezabúdajte ani na reflexné prvky. V prípade, že vás na cestách zaskočí dážď, je dobré, aby ste pre ostatných účastníkov premávky boli viditeľný.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.