web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Úspech Mariana Kotlebu zjednotil pravicu s ľavicou

Autor: admin - nov• 16•2013

Vo voľbách do VÚC 9. novembra 2013 Ing. Mgr. Marian Kotleba postúpil do druhého kola voľby predsedu samosprávneho kraja, keď kandidát takzvanej pravice, bývalý minister Ľudovít Kaník skončil až tretí a doterajší šéf kraja, poslanec Europarlamentu, Vladimír Maňka nezískal absolútnu väčšinu.

Prakticky ihneď po vyhlásení predbežných výsledkov sa strhla nová kampaň. Kampaň proti Kotlebovi. Médiá papierové aj internetové začali prinášať názory politikov aj politológov a titulky hlásali vety typu „extrémista Kotleba“ alebo „extrémista nebude vládnuť kraju“, „Kotleba sa nemal dostať do volieb“ a podobne.

Pritom je nespochybniteľným faktom, že v banskobystrickom samosprávnom kraji prišlo k voľbám najviac ľudí z celého Slovenska, celkom takmer 25% oprávnených voličov. A z nich dalo Marianovi Kotlebovi, kandidátovi za stranu „Ľudová Strana Naše Slovensko“ hlas celkom 26 251 voličov vo voľbe župana a vo volebnom obvode Banská Bystrica 8 678 voličov hlas na poslanca BBSK. Tým získal viac hlasov, ako ktorýkoľvek kandidát vládnucej strany Smer-SD na celom Slovensku! To je fenomenálny úspech kandidáta strany, ktorá dala do volebnej kampane celých 5 000,- eur. Smiešne peniaze oproti tomu, koľko stáli voľby kandidátov ľavice aj pravice. Taký Maňka sa vás ksichtil zo zadného skla prakticky každého autobusa v banskobystrickom kraji! O bilboardoch nehovoriac. A koľko článkov o tom, čo všetko dosiahol kraj pod jeho vedením sa popísalo v krajskom týždenníku, ktorý vychádza zásadne vždy len krátko pred voľbami! Inými slovami, za naše dane sa robí kampaň človeku, ktorý má dve funkcie, dva platy a čo vlastne robí poriadne?

Maňka a aj iní politici sa radi hrdia tým,že druhý plat dávajú na charitu či iným organizáciám. Svinstvo je to, lebo si tým opäť robia kampaň. Ak by boli poctiví, platu by sa vzdali, ale takto dávajú najavo, ako pomáhajú tým, ktorím majú pomáhať z titulu svojej funkcie oficiálne, ale kašlú na nich.

Maňka sa hrdí, ak vyriešil rozpočet kraja, ako ušetril. Stačí sa spýtať ľudí v organizáciách riadených krajom, ako sú napríklad okresné knižnice alebo domovy seniorov alebo domovy sociálnych služieb. Rozpočet im skrátia a povedia „Starte sa“. Kde zoberú nie len na platy ľudí, ktorí tam pracujú, ale na nevyhnutné opravy rozpadajúcich sa budov, na platenie energií? Ale Maňka vyhlási „Ušetril som“. Tak dokáže šetriť každý debil, ani nemusí mať funkciu, že nedá peniaze, na čo treba. Ale čo o rok, o dva? Zatvoríme knižnicu alebo liečebňu mentálne postihnutých? A zase Maňka povie „Ušetril som“? Tak takéhoto predsedu kraja ja nechcem!

Marian Kotleba

Že majú politici strach z fenomenálneho úspechu Mariana Kotlebu bolo vidieť hneď po voľbách. Pán Kaník, oficiálne kandidát pravice, odporučil svojím voličom v druhom kole voľby predsedu BBSK voliť kandidáta ľavice pána Maňku. Krajší príklad falošnej politiky a hry na pravicu a ľavicu sme nemohli dostať! Politici urobia čokoľvek, aby sa udržali pri moci, spoja sa s kýmkoľvek, len aby zabránili skutočne nezávislému človeku dostať sa ku kormidlu a zatrhnúť im všetky ich zlodejstvá. Marian Kotleba aj v televíznej debate pred voľbami na TA3 ukázal, že rozumie komunálnej politike aj riadeniu samosprávneho kraja. Asi preto sa Maňka bojí s ním stretnúť na obrazovke pred druhým kolom a vyhovára sa na to, že nebude Kotlebovi robiť kampaň. Keci. Má strach, to je jasné.

Výsledky prvého kola ukázali, že ľudia sa už neboja prejaviť svoj názor a dať hlas človeku, ktorému veria. Ak si premiér Fico alebo ktokoľvek iný dovolí vysloviť názor, že je to zlá voľba, tak sa pýtam: Spochybňuje snáď niekto slobodnú voľbu slobodného občana? Dvadsaťpäťtisíc voličov v jedinom kraji sú podľa politikov debili, nesvojprávni alebo pomýlení? Skutočne si predstavitelia štátu vážia voliča alebo len toho, ktorého dokážu zblbnúť svojimi rečami a prihlúpymi vianočnými príspevkami? Majú nás voličov za hlupákov? Alebo rešpektujú našu voľbu? Tak musia rešpektovať Mariana Kotlebu ako najúspešnejšieho kandidáta na poslanca BBSK a tiež ako plnoprávneho kandidáta na župana!

Iste, v médiách sa bude viesť očerňujúca kampaň proti Kotlebovi, budú ho prirovnávať k Hitlerovi, hoci to protikandidát v jednom z rozhovorov sa snažil zaobaliť do pekných rečičiek. Budú Kotlebu označovať za extrémistu, dávať mu nálepky, ktorým mnohí ľudia ani nerozumejú. Ale toto im zhltnú len voliči Smer-SD, ostatní sa nedajú obalamutiť. Pravicoví aj ľavicoví politici sa boja, že prídu o svoje teplé miestečka, že prídu o peňazovody, že im zarazia rozkrádačky a možno ich čaká trestné stíhanie.

Ak sa dokázali pravica aj ľavica spojiť proti niekomu, ak dokázali v mene kšeftu rozboriť ideologické hranice, treba sa zamyslieť, prečo. Pretože proti nim asi stojí človek, ktorý s nimi zacvičí. A má silnú podporu. Zatiaľ len v kraji, ale úspech Kotlebu v druhom kole bude znamenať otvorenú cestu Kotlebovi do parlamentu Slovenskej republiky. Slovenská jar je blízko.

Záleží vám na tom, kto bude banskobystrickým županom? Záleží vám na tom, ako sa bude v kraji žiť? Prídite 23. novembra 2013 voliť. Zvoľte si svojho župana.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.