web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto spochybňuje hlas voliča?

Autor: admin - dec• 18•2013

Novozvolený župan Banskobystrického kraja Marian Kotleba zloží svoj sľub, spolu s poslancami, v piatok 20. 12. 2013. V predvečer tohto aktu sa chystajú protesty nespokojencov s voľbou Mariana Kotlebu na post župana. Organizované sú prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Účastníkom protestu zrejme uniklo, že Marian Kotleba nebol do funkcie menovaný nejakým, na Slovensku obvyklým, netransparentným výberovým konaním, ale zvolený legitímnou voľbou slobodných občanov, a to hneď v dvoch kolách župných volieb!

Pri volebnej účasti cca 25% oprávnených voličov dostal novozvolený župan 70 tisíc hlasov. Spochybňujú účastníci sviečkových pochodov, ohlásených na štvrtok 19. decembra, snáď slobodu a nezávislosť týchto sedemdesiat tisíc občanov Slovenska? Spochybňujú títo samozvanci ochranári demokracie demokratičnosť týchto volieb? Odmietajú uznať názor väčšiny?

Marian Kotleba

Každý volič má v slobodnej krajine právo vyjadriť svoj názor a slobodne voliť ľubovoľného kandidáta na poslanca, župana či prezidenta. Všetci kandidáti, účastní na voľbách, prešli riadnou registráciou, ktorá osvedčila ich schopnosť a spôsobilosť byť voleným zástupcom ľudu. A keď výraznou väčšinou zvíťazí ten, ktorého si ľudia vybrali, tak sa organizujú protesty? Je Slovensko naozaj fraškou, hrou na demokraciu? Zlyhal marketing sponzorov vládnucej strany?

Všetci tí, ktorí budete na námestí protestovať proti tomu, aby právoplatne zvolený župan Marian Kotleba zložil sľub a ujal sa funkcie župana, pýtam sa vás: Kde ste boli v deň volieb? Koho ste volili? Kde je váš hlas? Kde je váš župan? Mali ste na svoju slobodnú voľbu dva pokusy. Tak ako všetci ostatní obyvatelia kraja. Oni svoju občiansku povinnosť splnili. Boli voliť a zvolili poslancov aj župana.

PovstaNIE

Protestujúci odmietajú minulosť Mariana Kotlebu. A kde boli, keď kancelár slovenského prezidenta nastupoval do funkcie z predchádzajúceho postu predsedu Slovenskej národnej rady, keď tento pán bol autorom zákonov na potlačenie prednovembrových zhromaždení občanov? Keď tento pán si aj desať rokov po revolúcii spomenul vo svojom prejave na „socialistickú“ republiku? Kde ste boli, sráči, kde?

A to je len jeden príklad za všetky. Na našej aj Európskej politickej scéne sa pohybujú ľudia, ktorí boli aktívnymi prisluhovačmi komunistických režimov, vládnucich v tej dobe, a nikomu to nevadí? Prečo?

Pretože zajtrajší demonštranti proti slobodnej vôli občanov, vyjadrenej v slobodných voľbách, konajú na príkaz niekoho v pozadí. Nie z vlastnej iniciatívy idú brániť právo oligarchov naďalej rabovať túto krajinu, zadlžovať moje aj vaše deti a slobodne rozkrádať naše spoločného bohatstvo a zvyšovať nám dane. Sú to vlastne užitoční idioti v službách šedých eminencií.

A preto sa nahlas pýtam: Kto spochybňuje hlas voliča?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.