web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Sme samostatní. A načo?

Autor: admin - jan• 03•2016

znakSR V práve skončených sviatkoch konzumu a lukulského obžerstva si veľa ľudí ani nespomenulo, že je tu výročie (ďalšej) samostatnosti Slovenska. Po úspešne riadenom eštébáckom prevrate v roku 1989 Československom lomcovala najprv pomlčková vojna a neskôr ruvačka o kompetencie národných vlád. Výsledkom intríg skorumpovaných alebo naivných politikov za pomoci užitočných idiotov tu je samostatné Slovensko. Čo z toho máme?

Kým televízie a noviny, ktoré sa v tom čase hojne predávali, prinášali informácie o rokovaniach českej a slovenskej politickej „reprezentácie“, málo kto si uvedomoval, čo sa v skutočnosti deje. A tak tu dnes máme plne samostatné a suverénne Slovensko.

Lenže plynárenský priemysel už nie je slovenský. Energetika nie je slovenská. Ani telekomunikácie nie sú slovenské a ani televízie nie sú slovenské. Ani voda nepatrí Slovákom, celý vodárenský priemysel nie je slovenský. Veľká časť pôdy a lesov už nie je slovenská. A ani Slovnaft už nie je slovenský.

Pravda, o tom, čo sa bude diať na Slovensku, už nerozhodujú v Prahe. Rozhodujú o tom v Bruseli. O cenách tovarov a služieb ani o mzdách už nerozhodujú v Prahe, ale ani v Bratislave… Kým v minulosti pomocou kurzov našej koruny sa dal regulovať pomer dovozu a vývozu tovarov a clami ochrániť domáci trh pred záplavou nekvalitných potravín a textilu, teraz o eure rozhodujú cudzí a na našom trhu máme nekvalitné šmejdy v regáloch zahraničných obchodných reťazcov, ktoré zisky vyvážajú do krajín, ktoré dotujú vývoz svojej domácej poľnohospodárskej produkcie.

Slováci v minulosti chodili lepšie zarábať do Čiech. Dnes, vyše dvadsať rokov po osamostatnení sa od Čechov, už minimum chlapov chodí zarábať do Čiech. Zarábať chodia ženy do Rakúska a Nemecka, utierať zadky starým a chorým ľuďom. V Rakúsku je práca cez víkend zakázaná, zato u nás sa v Rakúšanmi vlastnených podnikoch robí nonstop…

Už od pádu Rímskej ríše sa o tom, čo sa bude diať u nás, rozhodovalo vo Franskej ríši za pomoci domácich prisluhovačov. Dalo by sa povedať, že to začalo už vyhnaním Cyrila a Metoda a „usadením sa“ franských kňazov. Rozdelenie Slovanov na Čechov a Poliakov zriadením arcibiskupstva len pre východnú (poľskú ) časť územia a podriadenie českých kresťanov franským kňazom sa stalo, že vznikli dve menšie krajiny a rozdelil sa jazyk. Dnes už Čech a Poliak sa spolu nedohovoria. A v 1993 sa rozdelením Československa podarilo rozložiť ďalší silný štát na dva menšie a malé deti na Slovensku nerozumejú české rozprávky a naopak.

Keby existovalo dnes silné Slovensko, ľahko by sa mohlo stať, že po oranžovom prevrate na Ukrajine a obsadení pôvodne ruského Krymu opäť Ruskom by si ČSSR nárokovalo Podkarpatskú Rus, ktorú nám rusi násilím zobrali po druhej svetovej vojne. A to sa farebným rozsievačom revolúcií zrejem nehodilo.

Dnes je priemysel a obchod Českej republiky aj Slovenskej republiky rozdelený medzi Nemcov a Francúzov. Spomeňme len mobilných operátorov (T-mobile a Orange), vodárne a kanalizácie (Veolia France), plynárenstvo, obchod s potravinami…

Sme samostatní. A čo z toho máme?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.