web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Sme národ udavačov?

Autor: admin - okt• 17•2013

Charakter jednotlivca odkryje krízová situácia. Vedeli to fašisti a využili udavačskú povahu ľudí počas druhej svetovej vojny. Veľa ich donášalo na Gestapo. O niekoľko rokov neskôr prevzali moc iní mocipáni a opäť sa našli ľudia, čo donášali na svojich susedov a kolegov. Ich mená by sa našli vo zväzkoch ŠTB. Dnes máme opäť iný režim, ale ľudia sú rovnakí. A mocní tohto sveta sa opäť snažia využiť ľudské slabosti a za judášskych tridsať strieborných si nechajú donášať.

Ako inak nazvať súčasnú hystériu okolo bločkov z registračných pokladníc? Vláda zaplatí (za našich peňazí) nejaké celévriti a rozdá zopár drobných (koľko že stáli hodinky skoroNajvyššieho v porovnaní s hlavnou výhrou?) a ľudia sa idú zblázniť za bloček. Registrujú sa, prihlasujú bločky, a starostlivo ochraňujú papieriky, ktoré ešte prednedávnom ľahostajne zahadzovali do košov.

Veľké obchodné reťazce bločky z registračných pokladníc vydávali aj pred zavedením tejto pofidérnej lotérie. Aj menšie predajne vydávali bločky za tovar, pretože registračné pokladnice slúžia nie len na bločky pre daňové úrady, ale hlavne na skladovú evidenciu podnikateľa. Podľa môjho názoru len minimum ľudí si dovolilo predaj bez bločkov a celková hodnota takýchto „únikov“ bola smiešna voči tunelom, ktoré do rozpočtu robí vláda.

Vláde tečie do topánok. Veľké ryby utekajú, účelovo vstupujú do likvidácie, neplatia dane a zakladajú firmy v daňových rajoch a vláda sa „vozí“ po malých podnikateľoch. A snaží sa z občanov narobiť dobrovoľných daňových kontrolórov, za hrsť drobných.

Celá bločková lotéria stála a ešte bude stáť nemalé peniaze, ktoré budú chýbať v zdravotníctve, školstve, na cestách. Pretože dodatočný výnos DPH zvýšením predaja cez pokladnice je zlomkom nákladov na celú lotériu. A k tomu výhry. Minister financií sa pretriasa pred kamerami pri odovzdávaní výhry výhercovi. Potrebuje normálny človek, aby ho ukazovali v televízii ako „šťastného výhercu“? Pretože hneď po udavačstve je závisť druhou silnou povahovou črtou Slovákov…

Výherný bloček treba skontrolovať. Takže firma, ktorá ho vystavila, dostane daňovú kontrolu. A firma, ktorá predala tovar bez bločku, o tej nikto nevie a preto ju žiadna kontrola nečaká. Alebo ak má niekto falošnú pokladnicu s vymysleným kódom. Nanajvýš výhrychtivému občanovi systém lotérie oznámi, že je bloček neplatný. Príde vám tento postup normálny? Opäť typické slovenské „toho koňa bijú, čo ťahá“.

By ma zaujímalo, čo sa chystá za podraz na občanov v čase, kedy ich vláda zamestnala za ich peniaze hrou na bločky. Čo sa sprivatizuje, o čo nás zase okradnú. Ale zaslúži si štát udavačov niečo iné?

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.