web analytics

Osobný blog

Každý chce vaše dobro. Nedajte si ho vziať!

Kto naozaj vládne? Prezradí MS Word

Autor: admin - sep• 15•2013

Že mnoho ľudí, čo používa osobný počítač, ho používať nevie, to je všeobecne známy fakt. Aj to, že spústa ľudí používa Microsoft Word ako písací stroj. Klepú si písmenká, entrujú, a o štýloch alebo makrách ani len netušia. A teraz sa prevalilo, že aj štátni úradníci, napriek tomu koľko miliónov štát platí súkromnej firme Microsoft za licencie a možno aj školenia, ani len netušia, aké všetky možnosti ten program má. Napríklad prezradiť, kto naozaj vládne Slovensku.

Podľa predsedu hnutia Nová väčšina Daniela Lipšica totiž podklady ku transakcii kúpy SPP štátom pripravovala finančná skupina J&T.

„Zásadný materiál hospodárskeho charakteru vznikol na počítači spoločnosti J&T Investment Advisors,“ povedal na tlačovom brífingu Lipšic.

Názov spoločnosti vraj obsahuje spomínaný dokument, keď si dáte zobraziť vlastnosti dokumentu. Tu sa môžete dozvedieť nie len to, koľko slov dokument obsahuje, kedy bol založený a koľkokrát editovaný, aj koľko času trvala práca na ňom, ale aj autora.

Pravdepodobne tak vo firme pripravili dokument, poslali úradníkom, tí sa doň podpísali a posunuli ďalej. A nám zostáva len odpovedať na jednoduchú otázku: Sú úradníci takí hlúpi alebo je to všetkým jedno, že sa vie, ako sa tu v skutočnosti bašuje, že to nechali tak, lebo sa aj tak nikomu nič nestane?

Lipšic plánuje zvolať aj rokovanie hospodárskeho a branno-bezpečnostného parlamentného výboru. „Táto kauza má aj výrazný bezpečnostný parameter. Ak na Slovensku nevládne vláda, ale oligarchovia, tak to je niečo, o čom by mal rokovať aj bezpečnostný výbor,“ uzavrel Lipšic.

Celá kúpa SPP štátom je asi jeden veľký odrb na občanoch, ktorí ani len netušia, že SPP je len jednou z firiem, ktoré majú na starosti prepravu a distribúciu plynu a všetko okolo toho. Že si hrozienka povyberali vyvolení a štátu, teda občanom, ostane len prázdny koláč. A že ak niekto sľubuje znížiť cenu drahého plynu, tak by sa mali pýtať, kde sa „stratí“ ten rozdiel. Či to náhodou nebudeme platiť vyššími daňami. Aj tí, ktorí doma plynom nekúria ani na plyne nevaria.

Môžete sledovať príspevky pomocou RSS 2.0. Kommntáre a pingy sú aktuálne uzamknuté.